Απαιτεί μεγαλοψυχία η αναγνώριση του λάθους κ. Δορύλαε Κλαπάκη
Πρόσωπα

Απαιτεί μεγαλοψυχία η αναγνώριση του λάθους κ. Δορύλαε Κλαπάκη

Ο κ. Δορύλαος Κλαπάκης μάς έκανε την… τιμή, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015, να ασχοληθεί μαζί μας. Αντί να ζητήσει συγνώμη από τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους για την ταραχώδη συνεδρίαση που τους… χάρισε στην αμέσως προηγούμενη σύγκληση του Σώματος, προτίμησε να τα βάλει με τον τρόπο που κάλυψε το θέμα το enypografa.gr.

Είπε, λοιπόν, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Για Ένα Νέο Μαρούσι, ότι μεταδώσαμε «λογοκριμένο βίντεο», με πρόθεση να «αποκρύψουμε» τις διακοπές που έγιναν από συμβούλους της διοίκησης όταν μιλούσε ο επικεφαλής της παράταξής του Δάμων Κλαπάκης. Είπε ακόμη ότι είναι «κρίμα» για ένα «νέο μπλογκ» να ακολουθεί μία τέτοια τακτική.

Το enypografa.gr οφείλει και θα δώσει απαντήσεις στα όσα είπε ο κ. Δορ. Κλαπάκης, όχι τόσο για τον ίδιο, όσο γιατί είναι υποχρέωσή του προς όλους όσοι το εμπιστεύονται για την ενημέρωσή τους.

Πριν από αυτές, όμως, να ενημερώσουμε τον κ. Δορ. Κλαπάκη:

1. Το enypografa.gr δεν είναι κάποιο «μπλογκ», αλλά επίσημος ειδησεογραφικός ιστότοπος, με… ενυπόγραφο υπεύθυνο. Κατανοεί, άραγε, τη διαφορά;

2. Το enypografa.gr ούτε λογοκρίνεται, ούτε αυτολογοκρίνεται. Εκτός κι αν ο κ. Δορ. Κλαπάκης γνωρίζει κάτι παραπάνω, οπότε οφείλει να το καταθέσει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να το πληροφορηθούν και όσοι επιμένουν να μας διαβάζουν.

3. Το enypografa.gr μπορεί να είναι νέο ως ΜΜΕ, αλλά ο υπεύθυνός του μετρά κάμποσα χρόνια στο αυτοδιοικητικό ρεπορτάζ και ιδιαίτερα στον Δήμο Αμαρουσίου. Μήπως ξέχασε ο κ. Δορ. Κλαπάκης ότι ο υπεύθυνος του ιστοτόπου αναφέρει πάντοτε στα ρεπορτάζ τις απόψεις του ίδιου και της παράταξής του; Λησμόνησε ότι αρκετές φορές καταφερθήκαμε ακόμη και κατά μέλη της παράταξης του δημάρχου Γιώργου Πατούλη για να υπερασπιστούμε το αυτονόητο δικαίωμα κάθε δημοτικού συμβούλου (και του κ. Δορ. Κλαπάκη) να εκφράζει τις απόψεις του; Τότε, δεν είχε αναλάβει ακόμη δουλειά ο “λογοκριτής” μας;

Και για την… ταμπακιέρα:

1. Καλούμε τον κ. Δορ. Κλαπάκη να ξαναδιαβάσει το ρεπορτάζ που συνοδεύει το βίντεο (Καταλύθηκε κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού στο Δ.Σ. Αμαρουσίου – VIDEO). Ίσως διαπιστώσει ότι γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στις διακοπές που είχαν προηγηθεί από συμβούλους της πλειοψηφίας, πριν ξεσπάσει το επεισόδιο.

2. Το enypografa.gr ουδέποτε καλύπτει μαγνητοσκοπημένα όλη τη συνεδρίαση. Ούτε μπορούσε να προβλέψει ότι κάποια διακοπή συμβούλου (γεγονός που κατά κόρον γίνεται σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια, δυστυχώς) θα οδηγούσε σε ένα τέτοιας έκτασης επεισόδιο. Για τούτο, τα πλάνα που άρχισε να «τραβά» είναι αμέσως μετά την εμμονή του κ. Δορ. Κλαπάκη να διακόπτει όποιον είχε τον λόγο.

3. Μάλλον, τον κ. Δορ. Κλαπάκη δεν τον πείραξε το εν λόγω ρεπορτάζ, αλλά το σχόλιό μας, στην ενότητα «Πρόσωπα» για τον αρνητικό πρωταγωνιστικό του ρόλο στην επίμαχη συνεδρίαση (Αρνητικοί πρωταγωνιστές στο Δ.Σ. Αμαρουσίου οι Δορύλαος & Δάμων Κλαπάκης). Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Δορ. Κλαπάκης μάς επιτρέπει να διαθέτουμε και να διατυπώνουμε και τη δική μας άποψη για τα γεγονότα, εκτός κι αν ζήλεψε τον ρόλο των «λογοκριτών» μας.

Εμείς θα περιμένουμε, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, τον κ. Δορ. Κλαπάκη να ανασκευάσει τις δηλώσεις του για το enypografa.gr, οι οποίες νομίζουμε ότι μας αδικούν. Ωστόσο, ακόμη κι αν δεν διαθέτει τη μεγαλοψυχία να το κάνει, θα τον κατανοήσουμε. Είναι ευκολότερο να ζεις ως μόνιμος κριτής των πάντων, από το κάνεις την αυτοκριτική σου…

Από την πλευρά μας, πάντως, ως αθεράπευτοι εραστές τής όσο το δυνατόν αντικειμενικής δημοσιογραφίας, θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε και να μεταδίδουμε τις απόψεις του ίδιου και της παράταξης που εκπροσωπεί.

Θάνος Σταθόπουλος

Υπεύθυνος ιστοτόπου enypografa.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet