Ατυχής η «έμπνευση» της Μελίνας Αλεφαντή να… πάει πλατεία
Πρόσωπα

Ατυχής η «έμπνευση» της Μελίνας Αλεφαντή να… πάει πλατεία

Σίγουρα δεν ήταν από τις καλύτερες στιγμές της στη μέχρι σήμερα, σύντομη είναι αλήθεια, ενασχόλησή της με τα αυτοδιοικητικά πράγματα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Ο λόγος για την εκπρόσωπο της Δημοτικής Παρέμβασης «Φυσάει Κόντρα» στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, Μελίνα Αλεφαντή, και την ατυχή έμπνευση που είχε να επιλέξει να συμμετάσχει στην -διά τηλεδιάσκεψης- συνεδρίαση του Σώματος από την πλατεία του Άη Γιάννη. Και, μάλιστα, λίγη ώρα αφότου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανήγγειλε τον αποκλεισμό του χώρου από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, λόγω των γεγονότων που είχαν προηγηθεί τα δύο προηγούμενα βράδια.

Η κ. Αλεφαντή, όποτε παρενέβη στη συνεδρίαση ήταν για να καταγγείλει την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην πλατεία, αλλά και για να εξαπολύσει επίθεση στα ΜΜΕ (γιατί, άραγε;), τα οποία «αντικατέστησε» η ίδια, γυρίζοντας την κάμερα του κινητού της, ώστε να δείξει την παρουσία των ενστόλων.

Αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτό. Σε κάποια από τις συνδέσεις της κι ενώ τα μεγάφωνα της αστυνομίας καλούσαν τον κόσμο να απομακρυνθεί από την πλατεία, καθώς ξεκινούσε η ώρα της απαγόρευσης, με υψωμένη φωνή η κ. Αλεφαντή απαιτούσε να φύγουν τα ΜΑΤ και καλούσε τους συναδέλφους της στο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν θέση επί της πρότασής της!

Ξεπερνάμε το γεγονός ότι η νεαρή δημοτική σύμβουλος, ως εκπρόσωπος των πολιτών στο κορυφαίο αυτοδιοικητικό όργανο του Δήμου, θα έπρεπε να επιδεικνύει περισσότερη υπευθυνότητα, όταν η χώρα ολόκληρη αντιμετωπίζει μια σοβαρότατη έκτακτη κατάσταση. Εκείνο που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε είναι ότι μία δημοτική σύμβουλος καλούσε σε παραβίαση των νόμων, για την τήρηση των οποίων έχει αναλάβει ισχυρή δέσμευση (στην τιμή και τη συνείδησή της) κατά την ανάληψη των καθηκόντων της…

Ελπίζουμε να συνειδητοποίησε και η ίδια ότι, από τη στιγμή που αποφάσισε να συμμετάσχει σε ένα όργανο αστικής Δημοκρατίας, οφείλει να τηρεί και τους κανόνες. Η ανυπακοή μπορεί για έναν οποιοδήποτε 16άρη να εκληφθεί ως επιπολαιότητα, αλλά για έναν αιρετό -ιδιαίτερα σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης- συνιστά σοβαρό ολίσθημα…  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet