«Αφίππευσε» από την Αυτοδιοίκηση και εφιππεύει εκ νέου στον Ελληνικό Στρατό ο Δ. Στεργίου-Καψάλης
Πολιτική

«Αφίππευσε» από την Αυτοδιοίκηση και εφιππεύει εκ νέου στον Ελληνικό Στρατό ο Δ. Στεργίου-Καψάλης

Η Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 επεφύλαξε μια οδυνηρή εμπειρία για τον Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη. Ήταν η δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, τις οποίες κέρδισε η νυν δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, με ποσοστό 55,02%, οδηγώντας τον άλλοτε κραταιό δήμαρχο σε αναγκαστική «αποστράτευση» από τον ορεινό δήμο του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Η ήττα φαίνεται να έπληξε το γόητρο του κ. Στεργίου-Καψάλη, ο οποίος ουδέποτε κάθησε στα αντιπολιτευτικά έδρανα, παραχωρώντας την έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη θέση του επικεφαλής της παράταξής του στον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου.

Έκτοτε οι φήμες τον θέλουν να κινεί κάποια νήματα από το παρασκήνιο, προσπαθώντας να στήσει κάποιον συνδυασμό, που θα αμφισβητήσει τη διοίκηση της νυν δημάρχου στις προσεχείς εκλογές. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που εξακολουθούν να μιλούν για κάθοδο του ίδιου του κ. Στεργίου ως υποψηφίου δημάρχου στις εκλογές του 2023.

Να, όμως, που μια είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα απομακρύνει το ενδεχόμενο αυτό, αφού -ως φαίνεται- ο κ. Στεργίου «αφιππεύει» από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, για να εφιππεύσει εκ νέου στον Ελληνικό Στρατό. Και αυτή τη φορά κυριολεκτικώς.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», αλλά και άλλα δημοσιεύματα, ο 73χρονος ταξίαρχος εν αποστρατεία Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης αναλαμβάνει νέος διοικητής στην αναβιώσασα ίλη ιππικού του Ελληνικού Στρατού, επανερχόμενος στην ενεργό υπηρεσία. Το δημοσίευμα της εφημερίδας υποστηρίζει ότι ο κ. Στεργίου-Καψάλης σκοπεύει να εκπαιδεύσει μία ίλη ιππικού, η οποία αναμένεται να συμμετάσχει και στην παρέλαση της εθνικής επετείου στις 25 Μαρτίου 2023. Επίσης, επικαλούμενο ως πηγή την ιστοσελίδα στρατιωτικών θεμάτων armyvoice.gr, τονίζει ότι ο πρώην δήμαρχος Πεντέλης θα λαμβάνει μισθό περίπου 2.500 ευρώ, «πολύ μεγαλύτερο από εν ενεργεία ομόβαθμούς του στρατιωτικούς που δραστηριοποιούνται μάλιστα σε παραμεθόριες περιοχές, σε ξηρά ή νησιά», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, πάντως, σε συνέντευξή του στο ethnos.gr, τόνισε σχετικά με τον στόχο του: «Θέλω να σημειώσετε πως, εάν μου το επιτρέψουν οι δυνάμεις μου και με αξιώσει ο Θεός, έχω βάλει στόχο να δουλέψω σκληρά για τα επόμενα τρία χρόνια. Η Ελλάδα θα μείνει έκπληκτη με αυτό που θα παραδώσω. Θέλω να δημιουργήσω γερά θεμέλια και όλοι οι αξιωματικοί να είναι ανεξάρτητοι».

Εμείς να ευχηθούμε καλή νέα στρατιωτική σταδιοδρομία στον πρώην δήμαρχο και καλές ιππικές διαδρομές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet