Βαθιά πολιτική σέντρα από Βασίλη Μπούρα και Δημήτρη Αποστολάκο
Πρόσωπα

Βαθιά πολιτική σέντρα από Βασίλη Μπούρα και Δημήτρη Αποστολάκο

Η πρόσφατη ανακοίνωση της ίδρυσης ανεξάρτητης κίνησης πολιτών από τους δημοτικούς συμβούλους Πεντέλης Βασίλη Μπούρα και Δημήτρη Αποστολάκο αποτελεί μια βαθιά πολιτική σέντρα στο τοπικό αυτοδιοικητικό σκηνικό. Μια «σέντρα» που αν «σηκωθεί» κάποιος από τις άλλες δύο παρατάξεις της μειοψηφίας (Συμπολιτεία και Πεντέλη εν Δράσει) και «πιάσει» σωστά την κεφαλιά, η διοίκηση του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη δύσκολα θ’ αποφύγει το «γκολ» στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τα δύο πρώην στελέχη της διοίκησης Στεργίου δείχνουν να θέλουν ν’ αφήσουν πίσω τους την «ασφυκτική» περίοδο που, όπως υποστηρίζουν, βίωσαν κοντά στη σημερινή διοικητική ομάδα στον Δήμο και να σηματοδοτήσουν μια νέα διαδρομή για την πόλη. Το εάν αυτή η προσπάθεια θα ευοδωθεί ή όχι εξαρτάται από τα αντανακλαστικά που θα επιδείξουν οι υφιστάμενες παρατάξεις, που προς το παρόν δείχνουν ν’ αντιμετωπίζουν με ενδιαφέρον την πρωτοβουλία των δύο ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων. Βέβαια, πριν προχωρήσουν στο όποιο επόμενο βήμα τους, θα περιμένουν να διαπιστώσουν το «γκελ» που θα κάνει η κίνηση στην τοπική κοινωνία. Όσο μεγαλύτερο είναι αυτό, δηλαδή όσο περισσότεροι πολίτες και φορείς αγκαλιάσουν τη νέα κίνηση, τόσο πιο «ελκυστική» θα γίνει αυτή για τις υπάρχουσες «εγχώριες» πολιτικές δυνάμεις.

Αναμφίβολα, ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί μέχρι τις επόμενες εκλογές είναι μακρύς και φυσικά όχι στρωμένος με ροδοπέταλα. Όποιοι συνδυασμοί διεκδικήσουν τις τύχες της πόλης το 2019 θα πρέπει να νικήσουν μια παράταξη που διοικεί τον ενιαίο «Καλλικρατικό» Δήμο για δύο συνεχόμενες θητείες και η οποία έχει στο «πηδάλιό» της έναν «βετεράνο» της Αυτοδιοίκησης, όπως είναι ο σημερινός δήμαρχος.

Το γεγονός ότι οι πολιτικές ζυμώσεις ξεκίνησαν νωρίς είναι θετικό. Μένει να φανεί εάν μπορούν αυτές να οδηγήσουν και σε ένα αποτέλεσμα που θα θέσει τα δημοτικά πράγματα στην Πεντέλη σε μία νέα τροχιά, όπως αυτή που αρμόζει σε έναν σύγχρονο αυτοδιοικητικό οργανισμό…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet