Βαραίνει η «ατμόσφαιρα» για τη διοίκηση του Τάσου Μαυρίδη στο Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πρόσωπα

Βαραίνει η «ατμόσφαιρα» για τη διοίκηση του Τάσου Μαυρίδη στο Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης

Το κλίμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης ελάχιστα θυμίζει την ενθουσιώδη ατμόσφαιρα που επικρατούσε κατά τους πρώτους μήνες της θητείας της διοίκησης του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη.

Το κοινό έχει γίνει πιο απαιτητικό και θορυβώδες, ξεσπώντας πολλές φορές κατά του δημάρχου, από τον οποίο ζητεί να επιλύσει άμεσα θέματα της καθημερινότητάς του.

Όλο και περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, ανεξαρτήτως παράταξης, συντονίζουν τα «πυρά» τους και σε κάποιες συνεδριάσεις προκαλούν αφόρητη πίεση στη διοίκηση.

Οι σύμβουλοι της τελευταίας, με εξαίρεση έναν «σκληρό πυρήνα», δείχνουν να στηρίζουν όλο και πιο απρόθυμα τις εισηγήσεις της διοίκησης, όταν δεν επιλέγουν ν’ απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις του Σώματος (κάτι που γίνεται με αξιοπαρατήρητη «επαναληψιμότητα», τελευταίως).

Η κατάσταση αυτή, που τείνει να παγιωθεί στην αίθουσα του δευτέρου ορόφου του δημαρχείου Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπου συνεδριάζει το Σώμα, όπως είναι φυσικό, εκνευρίζει τον δήμαρχο. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Τ. Μαυρίδης ολοένα και συχνότερα «στήνει καβγά» με τους πολίτες, στην Ώρα του Δημότη, αντιδρά εξίσου ενοχλημένα στις επικρίσεις δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, ενώ κάποιες φορές είναι φανερή η δυσφορία του για τους χειρισμούς ή τις παρεμβάσεις ακόμη και κάποιων μελών της δικής του δημοτικής ομάδας.

Το θέμα είναι ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι να στηθούν οι αυτοδιοικητικές κάλπες και δύσκολα θα διανυθεί αυτός υπό τις παρούσες συνθήκες. Από την άλλη, είναι σίγουρο ότι ο δήμαρχος Τ. Μαυρίδης έχει αντιληφθεί τις όποιες… αρρυθμίες έχει αρχίσει να παρουσιάζει ο διοικητικός μηχανισμός του και πιθανότατα θα επιχειρήσει να κάνει τις «διορθωτικές» κινήσεις που χρειάζονται. Το ζητούμενο, φυσικά, είναι αυτές να γίνουν αφ’ ενός έγκαιρα κι αφ’ ετέρου αποτελεσματικά. Κι αυτό μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet