«Βγήκαν πάλι μαχαίρια» μεταξύ Γ. Σταθόπουλου και Β. Ζορμπά
Πρόσωπα

«Βγήκαν πάλι μαχαίρια» μεταξύ Γ. Σταθόπουλου και Β. Ζορμπά

Δύσκολα θα χαμηλώσουν οι τόνοι μεταξύ του νυν και του τέως δημάρχου Αγίας Παρασκευής, αφού και οι δύο πλευρές βρίσκουν αρκετούς λόγους για να… συντηρούν αμείωτη τη μεταξύ τους κόντρα.

Για παράδειγμα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Βασίλης Ζορμπάς, την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 (Β. Ζορμπάς: Ας αφήσουν τις «φανφάρες» κι ας κάνουν έργο – VIDEO), καταφέρθηκε με δριμύ τρόπο κατά της διοίκησης του κ. Γιάννη Σταθόπουλου, την οποία -μεταξύ άλλων- κατηγόρησε ότι ασχολείται με «επικοινωνιακές φιέστες», αντί να προχωρήσει στην υλοποίηση ουσιαστικού έργου.

Το ίδιο βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, και με αφορμή τις συζητήσεις για τις αναμορφώσεις του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, αλλά και των προϋπολογισμών Νομικών Προσώπων, ο κ. Β. Ζορμπάς «κάρφωσε» τη διοίκηση, λέγοντας ότι «στεγνώνει τον Δήμο και τις δομές του από ρευστό, για να το στείλει στην ΤτΕ, συμμορφούμενος με τις υποδείξεις του υπουργού Ν. Βούτση».

Ο δήμαρχος αντιγύρισε τα «χτυπήματα» στον κ. Β. Ζορμπά, κατηγορώντας με τη σειρά του την προηγούμενη διοίκηση ότι άφησε «τεράστιες εκκρεμότητες» πίσω της, ενώ έκανε λόγο και για υποθέσεις που έχουν λάβει την οδό της δικαστικής διερεύνησης.

Ωστόσο, ενώ όλοι περιμέναμε ότι η «μητέρα των μαχών» θα δινόταν κατά τη συζήτηση του 7ου θέματος της ημερήσιας διάταξης -«Λήψη απόφασης για το άνοιγμα λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος (Ν. 4323/2015)- τελικώς ο δήμαρχος προανήγγειλε την απόσυρση του θέματος, λέγοντας ότι θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος (24/6/2014).

Και είναι αλήθεια ότι τη στιγμή της ανακοίνωσης το ρολόι έδειχνε ήδη περασμένα μεσάνυχτα, είχε προηγηθεί πολύωρη και έντονη συζήτηση για το θέμα της λειτουργίας ή μη του δημοτικού θερινού κινηματογράφου, ενώ υπολείπονταν ακόμη… μόλις 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Έτσι, η… εξασφαλισμένα κόντρα των δύο ανδρών, αυτή τη φορά για τη μεταφορά των διαθεσίμων του Δήμου στην ΤτΕ, μεταφέρεται την επόμενη εβδομάδα, όπου τον τόνο στη συζήτηση θα δώσουν, μεταξύ άλλων, και οι εξελίξεις στο κεντρικό επίπεδο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet