Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί, εγώ εδώ κι εσύ εκεί…
Πρόσωπα

Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί, εγώ εδώ κι εσύ εκεί…

Οι στίχοι αυτοί του παλιού τραγουδιού ταιριάζουν “γάντι” με τα όσα ζήσαμε όσοι παρακολουθήσαμε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2016. Και ίσως αυτούς να είχε και στο μυαλό του ο τέως δήμαρχος Χαλανδρίου, Γιώργος Κουράσης, όταν από τα έδρανα της μειοψηφίας πλέον ασκούσε κριτική στον νυν δήμαρχο Σίμο Ρούσσο για “πολιτικές απευθείας αναθέσεων, που φέρνουν από την πίσω πόρτα τις ιδιωτικοποιήσεις” και για “συμμόρφωση της διοίκησης με την… κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ” (σ.σ.: η παράταξη του δημάρχου Αντίσταση με τους Πολίτες στηρίχθηκε από το σημερινό κυβερνητικό κόμμα). 

Το όλο σκηνικό μάς έφερε στον νου ένα χαρακτηριστικό περιστατικό σε μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, λίγο μετά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και προ της ανάληψης της δημαρχιακής αρχής από τη νέα διοίκηση του νυν δημάρχου, όταν μέλος της παράταξης του τελευταίου καταψήφισε μία από τις δόσεις προς τις Σχολικές Επιτροπές. Τότε, εύλογα ο κ. Γ. Κουράσης είχε αναρωτηθεί, “σε λίγο καιρό θα είστε εσείς διοίκηση, τι θα κάνετε, δεν θα ψηφίζετε;”, χωρίς να λάβει ουσιαστική απάντηση (Εύλογη απορία Γ. Κουράση, αμήχανη απάντηση Γ. Καλομοίρη).

Είναι αλήθεια ότι η νυν διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου και ο ίδιος ο δήμαρχος δεν ευθύνονται για τις σημερινές δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, αλλά και το ασφυκτικό για τους ΟΤΑ θεσμικό πλαίσιο, που ουσιαστικά τους καθιστούν απλώς διαχειριστές των κεντρικά σχεδιαζόμενων πολιτικών. Όμως, επίσης είναι αλήθεια ότι στην αντιπολίτευση αλλιώς φαίνονταν τα πράγματα, με αποτέλεσμα η κριτική να ήταν και και εύκολη και έντονη…

Ας ελπίσουμε ότι, στο παρόν και στο μέλλον, τόσο η διοίκηση, όσο και η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, θα αντιληφθούν ότι το μείζον δεν είναι η ανταλλαγή επικρίσεων και η ικανοποίηση της “ρεβάνς”, αλλά η ουσιαστική συνεννόηση και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των δημοτών και της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet