Δύο ερωτήματα προς τον νυν και τέως δήμαρχο Αγίας Παρασκευής
Πρόσωπα

Δύο ερωτήματα προς τον νυν και τέως δήμαρχο Αγίας Παρασκευής

Ότι το επίπεδο αντιπαράθεσης μεταξύ του νυν και τέως δημάρχου Αγίας Παρασκευής στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης τις περισσότερες φορές δεν συνιστάται για μάθημα πολιτικού πολιτισμού είναι γνωστό. Ωστόσο, κάποιες φορές στα… σκάγια παίρνουν και ανθρώπους που ούτε είναι παρόντες στην αίθουσα συνεδριάσεων, ούτε θα έπρεπε τα ονόματά τους ν΄ αναφέρονται με τόση ευκολία δημοσίως.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2017, ο κ. Βασίλης Ζορμπάς έθεσε ζήτημα πρόσληψης μιας δημότη σε νομικό πρόσωπο του Δήμου η οποία είναι συγγενής μέλους του Δ.Σ. του φορέα αυτού και μάλιστα, όπως είπε, χωρίς να έχει τα απαιτούμενα προσόντα για τη θέση που κατέλαβε.

Ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος πέρασε στην αντεπίθεση, υπενθυμίζοντας στον κ. Ζορμπά δικό του συγγενικό πρόσωπο που υπηρετούσε στον Δήμο, επί διοικήσεώς του και η συζήτηση περιστράφηκε αρκετή ώρα γύρω από συγγενικά πρόσωπα δημοτικών παραγόντων, που κατά καιρούς απασχολήθηκαν σε δημοτικές υπηρεσίες.

Δεν θα μπούμε στην ουσία των περιπτώσεων, τις λεπτομέρειες των οποίων δεν γνωρίζουμε. Ούτε θα μπούμε στον πειρασμό να ερμηνεύσουμε τα αισθήματα όσων δημοτών παρακολουθούσαν, είτε στην αίθουσα συνεδριάσεως, είτε από το διαδίκτυο, την εν λόγω συνεδρίαση. Εκείνο που, με ασφάλεια, μπορούμε να υποστηρίξουμε, πέραν από την αρχική επισήμανση που κάναμε, είναι ότι από τη συγκεκριμένη αντιπαράθεση οι μόνοι που δεν βγήκαν κερδισμένοι ήταν οι πρωταγωνιστές της. Και τούτο γιατί αυτό που αποκομίσαμε ως αίσθηση ήταν ότι ο «χορός των ημετέρων» καλά κρατεί και στον Δήμο Αγίας Παρασκευής (γιατί, δυστυχώς, δεν ο μοναδικός Δήμος στον οποίο παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα).

Και επειδή ακούστηκε το επιχείρημα εάν απαγορεύεται ή όχι συγγενικό πρόσωπο κάποιου δημοτικού παράγοντα, εφόσον πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο προϋποθέσεις, να απασχολείται στον Δήμο, απαντάμε ευθέως πώς δεν απαγορεύεται. Ωστόσο, αυτοί που προβάλλουν το επιχείρημα αυτό, οφείλουν ν’ απαντήσουν και σε δύο ερωτήματα που ευλόγως προκύπτουν.

Ερώτημα 1ον: Η γυναίκα του Καίσαρος αρκεί μόνο να είναι τίμια ή οφείλει και να δείχνει τίμια;

Ερώτημα 2ον: Ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet