Δύσκολη «εξίσωση», με πολλούς «αγνώστους», έχει μπροστά του ο Τάσος Μαυρίδης
Πρόσωπα

Δύσκολη «εξίσωση», με πολλούς «αγνώστους», έχει μπροστά του ο Τάσος Μαυρίδης

Μόνο «ακύμαντα» δεν προοιωνίζονται τα επόμενα περίπου 2,5 χρόνια θητείας του κ. Τάσου Μαυρίδη στο «πηδάλιο» του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ο δήμαρχος, πέρα από τη δυσκολία που -ούτως ή άλλως- συνεπάγεται το έργο που έχει στον Δήμο, θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσει και σειρά δύσκολων εσωτερικών κι εξωτερικών προκλήσεων, που απαιτούν πολύ προσεκτικούς χειρισμούς.

Από τη μία είναι ο «πονοκέφαλος» της πρόσφατα παραιτηθείσας από την παράταξή του, πρώτης σε σταυρούς δημοτικής συμβούλου, Μαρίνας Πατούλη – Σταυράκη, η οποία μόνο διατεθειμένη να ιδιωτεύσει δεν δείχνει…

Από πάνω έρχεται και η σαφής σκλήρυνση της στάσης εκ μέρους της παράταξης του πρώην δημάρχου Πεύκης, Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, Συμμαχία Πολιτών, που ξεκαθαρίζει σε κάθε ευκαιρία ότι η μέχρι σήμερα πολιτική ήπιας αντιπολίτευσης που ακολούθησε ανήκει πλέον στο παρελθόν. Η σοβαρή καταγγελία του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Κώστα Μπαλδεράνου για απευθείας αναθέσεις έργων σε φιλικά/συγγενικά πρόσωπα του δημάρχου μόνο μεμονωμένη δεν θα πρέπει να θεωρείται.

Από την άλλη, και στο εσωτερικό της παράταξης του δημάρχου οι πληροφορίες θέλουν τα πράγματα να μην είναι τόσο «ρόδινα» όσο επιχειρείται να παρουσιαστούν. Οι… δυστοκίες που -σύμφωνα με πληροφορίες- παρουσιάστηκαν στην πλήρωση των θέσεων στα Νομικά Πρόσωπα, αλλά και οι απουσίες δημοτικών συμβούλων της διοίκησης από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδίδονται, από κάποιες πλευρές, σε σαφή δυσαρέσκεια ορισμένων στελεχών της διοίκησης για κάποιους χειρισμούς του δημάρχου.

Αλλά και στη μειοψηφία, η προσπάθεια της διοίκησης για «χτίσιμο» κάποιων «συμμαχιών» με ορισμένους δημοτικούς συμβούλους δυσαρεστεί άλλους, με αποτέλεσμα το τελικό ισοζύγιο να διαμορφώνεται σε ουδέτερο, αν όχι σε αρνητικό.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την «πολυποικιλότητα» της σύνθεσης του Σώματος (6 παρατάξεις και 5 ανεξάρτητοι), δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την «εξίσωση» που πρέπει να επιλύσει ο κ. Τ. Μαυρίδης. Από το πόσο επιτυχημένα ή μη θ’ ανταποκριθεί στην πρόκληση θα καθοριστεί όχι μόνο το δικό του πολιτικό μέλλον στον Δήμο, αλλά και το κατά πόσον οι όποιοι σχεδιασμοί «κυοφορούνται» στη μειοψηφία θα μακροημερεύσουν…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet