Εκδήλωση – προαναγγελία καθόδου του Νίκου Χιωτάκη στην Κηφισιά;
Πρόσωπα

Εκδήλωση – προαναγγελία καθόδου του Νίκου Χιωτάκη στην Κηφισιά;

Μπορεί το θέμα της πρόσφατης εκδήλωσης στην οποία πρωταγωνίστησε ο Νίκος Χιωτάκης να αφορούσε το αύριο της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και να τη διοργάνωσε η Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, ωστόσο τόσο ο τόπος όπου πραγματοποιήθηκε (Κηφισιά) όσο και οι αναφορές που έγιναν για τον συγκεκριμένο Δήμο, ίσως να είναι προάγγελος πολιτικών εξελίξεων στην περιοχή αυτή.

Ειδικότερα, ο πρώην δήμαρχος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών μίλησε ανοιχτά για την ανάγκη «να κάνει η Κηφισιά ένα βήμα παραπάνω» και να γίνει «πόλη πρότυπο στην Ευρώπη». Και σε άλλο σημείο της ομιλίας του, μιλώντας για τις «έξυπνες πόλεις», έγινε ακόμη πιο σαφής σημειώνοντας: «Η εμπειρία και οι γνώσεις που απέκτησα τα χρόνια αυτά που συμμετείχα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών μπορούν να είναι χρήσιμες για την επίτευξη αυτού του οράματος. Έχω τη διάθεση, αλλά και πιστεύω την ικανότητα, να αξιοποιήσω την εμπειρία και τη γνώση αυτή, εφόσον τελικά αποφασίσω να διεκδικήσω ξανά την ανώτερη θέση ευθύνης στον Δήμο Κηφισιάς». 

Είναι αλήθεια ότι ο Νίκος Χιωτάκης μας είχε πει εδώ και καιρό ότι θα σταθμίσει τα νέα δεδομένα, μετά και την ψήφιση της απλής αναλογικής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, και τον Δεκέμβριο θα κοινοποιήσει την απόφασή του εάν θα διεκδικήσει τη δημαρχία στον Δήμο Κηφισιάς. «Ο καιρός γαρ εγγύς», λοιπόν, και οσονούπω θα διαφανούν οι προθέσεις του πρώην δημάρχου.

Πάντως, η προαναφερόμενη εκδήλωση μάλλον ως προάγγελος μια πιθανής καθόδου μοιάζει, έστω και αν επιμένουν ακόμη οι φήμες που θέλουν τον Ν. Χιωτάκη να μετακινείται προς Περιφέρεια μεριά. Και μπορεί η παρουσία του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη στην ίδια εκδήλωση να δίνει κάποια βαρύτητα στις φήμες αυτές, αλλά αυτό δεν προεξοφλεί ότι ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς θα εγκαταλείψει πολιτικά την πόλη του.

Σε κάθε περίπτωση, εάν ο Ν. Χιωτάκης αποφασίσει τελικώς να θέσει υποψηφιότητα δημάρχου στην Κηφισιά, αλλάζει άρδην το τοπικό σκηνικό, καθώς και πολύχρονη αυτοδιοικητική εμπειρία διαθέτει, αλλά και αξιοποίησε ποικιλοτρόπως το χρονικό διάστημα που βρέθηκε εκτός διοίκησης στον Δήμο Κηφισιάς, «κτίζοντας» ένα πολιτικό – αυτοδιοικητικό κεφάλαιο που σίγουρα θα θελήσει να «κεφαλαιοποιήσει» στις προσεχείς εκλογές…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet