Ενδιαφέρον «δίδυμο» στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου
Πρόσωπα

Ενδιαφέρον «δίδυμο» στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

Ενδιαφέρον «δίδυμο» στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου ανέδειξαν οι πρόσφατες δημαιρεσίες. Στη θέση του προέδρου εκλέχθηκε ο γιατρός Παναγιώτης Βραχνός, ενώ σε αυτή του αντιπροέδρου κάθεται πλέον ο δημοτικός σύμβουλος της Ενότητας Ανατροπής και Έργο για το Μαρούσι Πέτρος Κούκουζας.

Ο πρώτος διαδέχεται στην έδρα έναν επιτυχημένο τέως πρόεδρο, τον Νώντα Γαρδέλη, ο οποίος κατάφερε ν’ αντιμετωπίσει -επιτυχώς τις περισσότερες φορές- τις «θύελλες» που κατά καιρούς ενέσκυψαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αν και δεν ήταν λίγες οι φορές -ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα- που χρειάστηκε να υψώσει τον τόνο της φωνής του για να «επαναφέρει στην τάξη» δημοτικούς συμβούλους και όχι μόνο της μειοψηφίας…

Ο Π. Βραχνός διαθέτει διαφορετικό… ταμπεραμέντο από τον τέως πρόεδρο. Τουλάχιστον από τα έδρανα των δημοτικών συμβούλων έκανε επιλεγμένες παρεμβάσεις, μιλώντας μετρημένα και διατηρώντας πάντα απόλυτη νηφαλιότητα στη διατύπωση των απόψεών του. Κάτι που επανέλαβε και στην πρώτη συνεδρίαση του Σώματος την οποία συντόνισε πλέον ως πρόεδρος, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017. Μένει ν’ αποδειχθεί εάν θα διατηρήσει την ίδια νηφαλιότητα σε βάθος χρόνου, καθώς η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου πάντοτε κρύβει μικρές και μεγάλες δυσκολίες, πόσο μάλλον στο Μαρούσι όπου δήμαρχος είναι ο «πληθωρικός» πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Από την άλλη, η μείζων μειοψηφία επέλεξε να προτείνει για τη θέση του αντιπροέδρου το «βαρύ πυροβολικό» της παράταξης, τον Πέτρο Κούκουζα. Αναμφίβολα είναι από τους πλέον «διαβασμένους» δημοτικούς συμβούλους του Σώματος, που συνήθως «ξεψειρίζει» τις εισηγήσεις και δεν αφήνει εύκολα κάτι να περάσει ασχολίαστο. Αν και το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί κάπως η ένταση των παρεμβάσεών του και των αντιπαραθέσεών του, κυρίως με τον δήμαρχο (δεν βοηθά και η γενικότερη εικόνα του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, στην ιδεολογική σφαίρα του οποίου κινείται ο εν λόγω σύμβουλος).

Ως κοινά σημεία των Παναγιώτη Βραχνού και Πέτρου Κούκουζα μπορούμε ν’ αναφέρουμε την εμπειρία σε θέματα Δημοτικού Συμβουλίου και τον πολιτικό πολιτισμό που διακρίνει τις τοποθετήσεις τους. Ωστόσο, υπάρχει ένα ακόμη σημείο, που αν και κοινό, ίσως δημιουργήσει «τριβές» μεταξύ τους κι αυτό δεν είναι άλλο από τον επιμονή με την οποία υπερασπίζονται τις θέσεις τους. Κάτι που, εάν δημιουργηθεί ζήτημα διχογνωμίας μεταξύ τους, θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ο τρόπος που θα το διαχειριστούν…

Καλή επιτυχία και στους δύο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet