Εξόργισαν τον Νώντα Γαρδέλη οι “απείθαρχοι” δημοτικοί σύμβουλοι
Πρόσωπα

Εξόργισαν τον Νώντα Γαρδέλη οι “απείθαρχοι” δημοτικοί σύμβουλοι

Συνήθως αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τις όντως δύσκολες συνθήκες στο πολύ-παραταξιακό (6 δημοτικοί συνδυασμοί) Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου ο Νώντας Γαρδέλης, αλλά στη συνεδρίαση της Τρίτης 28 Απριλίου 2015 οι συνάδελφοί του κατάφεραν να τον «βγάλουν από τα ρούχα του».

Έτσι, εκεί γύρω στις 22:30, σηκώθηκε εκνευρισμένος από τη θέση του, διέκοψε για 5 λεπτά της εργασίες του Σώματος και αποχώρησε από την αίθουσα, λέγοντας ότι «εγώ δεν θα κάνω “μπάχαλο” το Συμβούλιο». Είχαν προηγηθεί επανειλημμένες προειδοποιήσεις του προς τους δημοτικούς συμβούλους (κυρίως της πλειοψηφίας), οι οποίοι έδειχναν σημάδια… χαλάρωσης και αστειεύονταν συνεχώς κατά τη συζήτηση του θέματος περί «αντικατάστασης απολεσθέντων φοινικοειδών με δένδρα αριάς» (το οποίο και τελικώς αποσύρθηκε).

Σε λιγότερο από 5 λεπτά ο πρόεδρος επέστρεψε στη θέση του και ζήτησε συγνώμη για τη διακοπή, αν και την τελευταία θα έπρεπε να την απευθύνουν μάλλον οι «απείθαρχοι» δημοτικοί σύμβουλοι. Γιατί είναι αλήθεια ότι δεν είναι λίγες οι φορές που ο Ν. Γαρδέλης μετατρέπεται σε «παιδονόμο», προσπαθώντας είτε να επαναφέρει στην τάξη συμβούλους (κυρίως της παράταξής του), είτε να τους επαναφέρει στην αίθουσα για κάποια ψηφοφορία, φωνάζοντάς τους από το «φουαγιέ» του δημαρχείου ή το απέναντι καφέ.

Επίσης, έχει απόλυτο δίκιο όταν παραπονιέται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει με τόσες φωνές και «πηγαδάκια» στην αίθουσα, καθώς ακόμη και ο παραμικρός ψίθυρος προκαλεί σύγχυση και αποσπά την προσοχή εκείνου που  προσπαθεί να συντονίσει οποιαδήποτε συζήτηση. Κι είναι η πολύχρονη αυτοδιοικητική εμπειρία του Ν. Γαρδέλη που τον έχει προφυλάξει από πιθανές «περιπέτειες», οι οποίες πάντα απειλούν τον πρόεδρο ενός Δημοτικού Συμβουλίου…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet