Εύλογα, αλλά αναπάντητα, τα ερωτήματα των γονιών του 16ου Δημοτικού
Πρόσωπα

Εύλογα, αλλά αναπάντητα, τα ερωτήματα των γονιών του 16ου Δημοτικού

Εύλογες και δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των γονιών των μαθητών του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, το οποίο εδώ και δύο χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε δύο εκ των αιθουσών του, με αποτέλεσμα τα μαθήματα να γίνονται υπό άθλιες και κυρίως, επικίνδυνες συνθήκες. Επικινδυνότητα που έχουν παραδεχθεί τόσο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, όσο και εκείνη της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ).

Παρ΄ όλα αυτά και παρά τις υποσχέσεις από πλευράς δημοτικής αρχής, το πρόβλημα παραμένει, με αποτέλεσμα απηυδησμένοι οι γονείς να βρεθούν για άλλη μια φορά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015, μήπως και αποσπάσουν κάτι πιο συγκεκριμένο από… λόγια.

Εκεί άκουσαν, διά του αρμοδίου αντιδημάρχου Δημήτρη Καρλαύτη, ότι έχουν δίκιο, αλλά ο Δήμος προσπαθεί να πιέσει τις Κτηριακές Υποδομές προκειμένου να αναλάβουν εκείνες το κόστος των επισκευών (όπως και οφείλουν), προκειμένου «να μην επιβαρυνθούν οι δημότες Αμαρουσίου». Αν αυτό δεν ευοδωθεί (σ.σ. εκκρεμεί συνάντηση με τους αρμοδίους των Κτηριακών Υποδομών την προσεχή Πέμπτη 4/3, στην οποία προσκλήθηκαν, εάν επιθυμούν, να συμμετάσχουν και κάποιοι γονείς), τότε ο Δήμος θα προχωρήσει σε τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του 2015 και θα εγγράψει το σχετικό κονδύλι στον φετινό προϋπολογισμό του, ώστε να εκτελέσει ο ίδιος τις απαραίτητες εργασίες.

Καλά όλα αυτά, αλλά το ερώτημα-διαμαρτυρία ενός γονιού «λυπάστε τα λεφτά και όχι τα παιδιά μας. Αν γίνει σεισμός και κινδυνεύσουν μαθητές, τι θα κάνετε;», όπως ήταν φυσικό, δεν ανέλαβε την ευθύνη να το απαντήσει η δημοτική αρχή.

Και βέβαια, αντίστοιχα προβλήματα υποδομής -αν και όχι σε αυτόν τον βαθμό επικινδυνότητας- αντιμετωπίζουν κι άλλα σχολεία του Αμαρουσίου, όπως κατήγγειλαν δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, με αφορμή την υπόθεση του 16ου Δημοτικού Σχολείου. Κι όλα αυτά, σε έναν Δήμο που περίπου 10 χρόνια πριν συμπεριλαμβανόταν στο κέντρο των… περίφημων Ολυμπιακών Δήμων και φιλοξενούσε τη βασική αθλητική εγκατάσταση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet