Εύλογο το αίτημα του Λευτέρη Μαγιάκη για απόδοση ευθυνών
Πρόσωπα

Εύλογο το αίτημα του Λευτέρη Μαγιάκη για απόδοση ευθυνών

Η παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση του Σώματος την παραμονή των Θεοφανείων ήταν και εύστοχη και εύλογη.

Το θέμα που απασχολούσε το Συμβούλιο ήταν η ένταξη του Δήμου στον νόμο που προβλέπει τη δέσμευση του 5% των ΚΑΠ για την αποπληρωμή οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία (Τα παλιά χρέη «τρώνε» τους ήδη «κουτσουρεμένους» ΚΑΠ). Ο Λευτέρης Μαγιάκης, αν και αναγνώρισε την ανάγκη να πληρωθούν οι εν λόγω οφειλές, ζήτησε από τη διοίκηση να κινήσει διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών σε όσους «κακοδιαχειρίστηκαν» τις εν λόγω επιχειρήσεις. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα πρέπει να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα των δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν τα οφειλόμενα».

Ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι προχώρησε, μάλιστα, ένα βήμα παρακάτω, ζητώντας τη σύσταση ειδικής επιτροπής που θα αναζητήσει τυχόν ευθύνες από όσους βρέθηκαν στο «τιμόνι» των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών μέχρι τη στιγμή που τέθηκαν υπό εκκαθάριση.

Αν και το αίτημά του δεν απαντήθηκε από τη διοίκηση, είναι βέβαιο ότι αυτό θα επανέλθει. Ο δήμαρχος έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι σέβεται και το τελευταίο ευρώ του δημότη, οπότε έχει κάθε λόγο να αποδεχθεί τη σύσταση της προτεινόμενης επιτροπής (φανταζόμαστε διαπαραταξιακού χαρακτήρα), η οποία θα επιχειρήσει να ρίξει άπλετο φως στον τρόπο διαχείρισης των υπό εξέταση επιχειρήσεων.

Ο λόγος που καθιστά τη σύσταση της επιτροπής απαραίτητη δεν είναι ούτε για να ξεκινήσει κάποιο «κυνήγι μαγισσών», ούτε για να μετατραπεί ο Δήμος Αμαρουσίου σε «παράρτημα» της Ευελπίδων. Είναι απαραίτητη γιατί θα πρέπει ο δημότης Αμαρουσίου, τα παιδιά και τα εγγόνια του, που θα πληρώνουν για τα χρέη που συσσώρευσαν κάποιες δημοτικές επιχειρήσεις, να ξέρουν ότι αφενός τιμωρήθηκαν οι υπαίτιοι (εφόσον υπάρχουν) και, κυρίως, ότι στο μέλλον δεν θα δουν να επαναλαμβάνονται παρόμοιες καταστάσεις…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet