Η διοίκηση του δημάρχου Πεντέλης και το «μαρτύριο της σταγόνας»
Πρόσωπα

Η διοίκηση του δημάρχου Πεντέλης και το «μαρτύριο της σταγόνας»

Μόνο ως «μαρτύριο της σταγόνας» θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί αυτό που υφίσταται η πάλαι ποτέ «συμπαγής» ομάδα διοίκησης του δημάρχου Πεντέλης. Ένας-ένας, οι «άνθρωποι του προέδρου» εγκαταλείπουν το «σκάφος» και, μάλιστα, φροντίζουν να το κάνουν με τον πλέον «ηχηρό» τρόπο.

Προηγήθηκαν οι Βασίλης Μπούρας και Δημήτρης Αποστολάκος, για να τους ακολουθήσει ο Λευτέρης Κοντουλάκος και «έπεται συνέχεια», όπως λένε οι… γνωρίζοντες («Προαναγγέλλονται» νέες… ανταρσίες στην παράταξη του Δ. Στεργίου-Καψάλη).

Και το θέμα, βέβαια, δεν είναι αυτές καθαυτές οι ανεξαρτητοποιήσεις, οι οποίες, άλλωστε, θα μπορούσαν να θεωρηθούν και φυσιολογικές σε κάποια δημοτική παράταξη. Το θέμα είναι ποιους αφορούν αυτές οι ανεξαρτητοποιήσεις και ο τρόπος που πραγματοποιούνται.

Και οι τρεις παραπάνω δημοτικοί σύμβουλοι ήταν από τους «μουτζαχεντίν» της διοίκησης του κ. Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, με πολύ καλά «περάσματα» στην τοπική κοινωνία, κάτι που προεκλογικώς ωφέλησε πολλαπλώς τον δήμαρχο Πεντέλης. Και τώρα αυτά τα «περάσματα»… κόβονται.

Και οι τρεις παραπάνω δημοτικοί σύμβουλοι διαχώρισαν τη θέση τους από τη διοίκηση, καταγγέλλοντας σε υψηλούς τόνους όλα όσα συμβαίνουν εντός των διοικητικών, αλλά και παραταξιακών τειχών, εδώ και κάμποσο καιρό.

Και όλα αυτά, σε μια περίοδο όπου δύο από τις παρατάξεις της μειοψηφίας (Συμπολιτεία και Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή) αυξάνουν διαρκώς το «πρέσινγκ» προς τη δημοτική Αρχή του κ. Στεργίου, βοηθούμενες -είναι αλήθεια- από τις «αστοχίες» από τις οποίες, ολοένα και πιο συχνά τελευταίως, «ταλαιπωρείται» η διοικητική ομάδα του Δήμου Πεντέλης.

Το αργό και βασανιστικό «ξήλωμα» της παράταξης του δημάρχου είναι πιθανό να ενεργοποιήσει κι άλλες «φυγόκεντρες» τάσεις εντός της, γεγονός που προκαλεί εμφανή εκνευρισμό στον δήμαρχο, κάτι που διαπιστώθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και ανακοινώθηκε η ανεξαρτητοποίηση του κ. Κοντουλάκου και η οποία συνεδρίαση διήρκεσε εντυπωσιακά περισσότερο χρόνο σε σχέση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν.

Όλοι πλέον αναμένουν τον τρόπο αντίδρασης από πλευράς δημάρχου, ο οποίος φαίνεται για τα καλά «στριμωγμένος» στα πολιτικά σχοινιά. Ορισμένοι αναμένουν μια κίνηση αντεπίθεσης, η οποία θ’ αλλάξει την εικόνα, προσδίδοντας στην παράταξη της διοίκησης μια -έστω και πρόσκαιρη- «νότα» συνοχής και ενότητας. Κάποιοι άλλοι προεξοφλούν ότι ο κ. Στεργίου δεν διαθέτει πλέον άλλα «όπλα» στη «φαρέτρα» του και το επόμενο διάστημα απλώς θα διαχειρίζεται μια κατάσταση που διαρκώς «θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο».

Μένει να δούμε ποια από τις δύο πλευρές θα επιβεβαιωθεί…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet