Η ολική(;) ρήξη Γ. Καραμέρου – Γ. Πατούλη και η “ουδετερότητα” της Ρ. Δούρου
Πρόσωπα

Η ολική(;) ρήξη Γ. Καραμέρου – Γ. Πατούλη και η “ουδετερότητα” της Ρ. Δούρου

Ξεκίνησε ως κόντρα αλλά τείνει να εξελιχθεί σε ολική ρήξη η… διάσταση απόψεων μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργου Καραμέρου και του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.

Το τελευταίο «σίριαλ» μεταξύ των δύο ανδρών, με αφορμή το Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για απόρους» (Μέτωπο 5 δημάρχων του Β.Τ. κατά του αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρου), είχε νέο επεισόδιο με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης στο δημοτικό ραδιόφωνο του Δήμου Ηρακλείου 94 FM. Σε αυτήν ο κ. Γ. Καραμέρος άφησε σαφείς αιχμές εναντίον των δημάρχων των «πλούσιων Δήμων, του Βόρειου Τομέα, των Βορείων Προαστίων», που συστρατεύθηκαν με τον κ. Γ. Πατούλη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους δημάρχους Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μιλτιάδη Καρπέτα και Τάσο Μαυρίδη, αντιστοίχως.

Ωστόσο, στο «κάδρο» της επίθεσης βρισκόταν ο δήμαρχος Αμαρουσίου, τον οποίο κατηγόρησε ότι «έκλεινε προσύμφωνα» με τους δημάρχους, προκειμένου να παρακάμψει το πρόγραμμα που διαχειρίζεται η Περιφέρεια.

Η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε στη συγκεκριμένη συνέντευξη ο αντιπεριφερειάρχης (χαρακτηριστικές είναι οι εκφράσεις «τα περί εκβιασμών κινούνται στα όρια της αγωγής», «ποιοι αγωνιστές της αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι συνοδοιπόροι του κ. Φούχτελ;», «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», «μας πήραν την κουτάλα. Ε, λοιπόν, κουτάλα τέλος!», «εμένα με έστειλε ο κόσμος στην Αντιπεριφέρεια για καθαρίσω την κόπρο του Αυγεία»), δείχνουν ότι οι σχέσεις Γ. Καραμέρου και Γ. Πατούλη έχουν οδηγηθεί πιθανότατα σε μη αναστρέψιμο σημείο.

Κι εδώ τίθεται το μεγάλο ζήτημα. Ο Γ. Πατούλης δεν είναι μόνο δήμαρχος Αμαρουσίου, αλλά και πρόεδρος του θεσμικού οργάνου της ΚΕΔΕ. Άρα, εκ των πραγμάτων, η σχέση του με την Περιφέρεια Αττικής πρέπει να είναι στενή. Πώς μπορεί να συμβεί αυτό και για ποιο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο θεσμών μπορούμε να μιλάμε όταν δύο από τους εκπροσώπους των συγκεκριμένων οργάνων δεν θέλουν να βλέπουν ο ένας τον άλλον;

Ένα ακόμη σημείο προβληματισμού είναι ότι επισήμως η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει λάβει θέση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα και του προέδρου της ΚΕΔΕ. Αν και ο κ. Γ. Πατούλης προκάλεσε εμμέσως την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου (στη σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ εκφραζόταν η βεβαιότητα πως η περιφερειάρχης δεν συμμερίζεται τις «μεθόδος και πρακτικές Καραμέρου»), η κ. Ρ. Δούρου δεν έχει κάνει προς το παρόν καμία κίνηση για να καλύψει τον αντιπεριφερειάρχη της.

Οπωσδήποτε, το «σίριαλ» θα έχει και συνέχεια, αν και ελπίζουμε στο τέλος να καταλήξει σε «happy end», προς όφελος του θεσμού της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού και κατ΄ επέκταση της κοινωνίας…

Συνέντευξη Γ. Καραμέρου στον 94 FM

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet