Η πολιτική παρακμή σε όλο το μεγαλείο της στο Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πρόσωπα

Η πολιτική παρακμή σε όλο το μεγαλείο της στο Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στην ανασκόπηση των ειδήσεων του ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ για το 2016 στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης η θλιβερή εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης είχε την… τιμητική της. Δυστυχώς, και το 2017 ξεκινά με τον ίδιο -αν όχι χειρότερο- τρόπο. Ό,τι πιο παρωχημένο και παρακμιακό πολιτικά έχει να επιδείξει ο τόπος βρήκε τη θέση του στην πρώτη συνεδρίαση του χρόνου σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο της πτώσης του…

Προσπαθούμε, ανατρέχοντας στις πολλές σελίδες των σημειώσεων της συνεδρίασης της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου 2017, να ξεχωρίσουμε έστω και μία που να σχετίζεται με νηφάλια πολιτική αντιπαράθεση και κατάθεση επιχειρημάτων, και δεν τα καταφέρνουμε. Οι σημειώσεις μας παραπέμπουν περισσότερο σε σκηνικό παλιάς ελληνικής ταινίας, όπου δύο γειτόνισσες από αντικρινά μπαλκόνια έχουν στήσει καβγά, βγάζοντας η μια στην άλλη «τ’ άπλυτα στη φόρα» και τις ακούει όλη η γειτονιά.

Με το «καλησπέρα» της συνεδρίασης και μετά τις υποκριτικές ευχές για «καλή χρονιά» ξεκίνησε το «show». Το «πρωτόκολλο» που ακολουθήθηκε στις κοπές των πρωτοχρονιάτικων πιτών και ποιος είπε τι, το ποια γεύματα και από ποιον θα διατεθούν στο προγραμματιζόμενο «Γεύμα Αγάπης», το ποια παράταξη έχει τις καλύτερες πελατειακές σχέσεις και ποια πρόσωπα χρησιμοποιούν τις θέσεις τους για προσωπική προβολή, όλα μπήκαν στο «κάδρο» της αντιπαράθεσης.

Και δεν μείναμε εκεί. Συνεχίσαμε με ανταλλαγή φιλοφρονήσεων για τις μηνύσεις που δημοτικός σύμβουλος έχει ήδη ασκήσει κατά συναδέλφων του, συνεχίσαμε με δηλώσεις έτερου συμβούλου που απειλούσε τον πρώτο ότι αυτός ξέρει να λύνει τις διαφορές του «με φάπες», στη… συζήτηση μπήκε πολίτης που αποκάλεσε δημοτικό σύμβουλο «λαμόγιο», περάσαμε σε καταγγελίες για ύπαρξη στοιχείων «δομικού φασισμού» στη διοίκηση…

Ατέλειωτος ο κατάλογος μιας πρωτοφανούς κατάντιας για ένα Δημοτικό Συμβούλιο όπου οι μεταστροφές και οι πολιτικές κωλοτούμπες περισσεύουν. Δημοτικοί σύμβουλοι που μέχρι χθες «πυροβολούσαν» τον Α, τώρα τον υπερασπίζονται, ενώ άλλα που φωτογραφίζονταν και μοιράζονταν τη δόξα δίπλα στον Β, τώρα, εάν δεν του «τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια», αποστρέφουν το πρόσωπό τους από αυτόν.

Όσο για το αίτημα επικεφαλής δημοτικής παράταξης να καλύπτονται με ζωντανή μετάδοση οι συνεδριάσεις του Σώματος, το οποίο μάλιστα ο δήμαρχος είπε ότι θα εξετάσει, εμείς θα προτείναμε να το ξανασκεφθούν. Γιατί εάν οι δημότες της Λυκόβρυσης – Πεύκης μπουν στον πειρασμό να πετάξουν (στην κυριολεξία και χωρίς εισαγωγικά) 8, 10 ή και περισσότερες ώρες από τη ζωή τους για να παρακολουθήσουν κάποια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν γνωρίζουμε πόσοι από τους 22.000 ψηφοφόρους (εάν ακούσαμε καλά τον αριθμό από το στόμα του δημάρχου) θα μπουν στη διαδικασία να ψηφίσουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές στον συγκεκριμένο Δήμο.

Η ευθύνη για τον πολιτικό ξεπεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης δεν βαραίνει πλέον μόνο τους «πρωταγωνιστές» των όποιων επεισοδίων, αλλά και όσους, με τη σιωπηρή ανοχή και παρουσία τους, τον αποδέχονται. Ο καθένας οφείλει να κοιταχτεί στον καθρέφτη του και ν’ αναρωτηθεί εάν αυτό το επίπεδο αντιπαράθεσης αντιπροσωπεύει τον ίδιο κι αξίζει στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Υπολείπονται ακόμη 2,5 χρόνια για να ολοκληρωθεί η παρούσα δημοτική θητεία. Ο χρόνος είναι αρκετός για να γίνει μια καινούργια αρχή και να επανακτήσει το Σώμα το κύρος του στην τοπική κοινωνία. Διαφορετικά, προβλέπουμε στην προσεχή προεκλογική περίοδο, μαζί με τα πανάκριβα «ιλουστρασιόν» φυλλάδια, να κυκλοφορούν και βίντεο με αποσπάσματα από τα όσα λυπηρά συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της παρούσας δημοτικής περιόδου.

Εμείς θα επαναφέρουμε την πρόταση για άμεση συνάντηση – συνεννόηση των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων (Αναζητούνται όροι και όρια στην πολιτική αντιπαράθεση στη Λυκόβρυση-Πεύκη), προκειμένου να μπει ένα τέλος στον κατήφορο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Εάν συνεχίσουν να αποφεύγουν την αναγκαία αυτή διαπαραταξιακή συνεννόηση, σημαίνει ότι κάποιοι βολεύονται με τη σημερινή κατάσταση του πλήρους χάους και της έλλειψης κάθε έννοιας σεβασμού στον πολιτικό αντίπαλο. Μόνο που από τέτοιου είδους καταστάσεις βολεύονται μόνο όσοι χαρακτηρίζονται από ένδεια επιχειρημάτων και δεν μπορούν να σταθούν σε ένα επίπεδο διαλόγου που προάγει τον πολιτικό πολιτισμό. Και είμαστε σίγουροι ότι αυτή την κατηγορία όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Λυκόβρυσης – Πεύκης θα σπεύσουν να την αντικρούσουν. Τουλάχιστον, ας την αντικρούσουν με τις πράξεις τους…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet