Θα βάλουν «κόφτη» στις (αυτ)απάτες τους οι ψηφοφόροι;
Πρόσωπα

Θα βάλουν «κόφτη» στις (αυτ)απάτες τους οι ψηφοφόροι;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ που πρόδωσε τις προσδοκίες όσων αφελώς -ή και σκοπίμως- πίστεψαν ότι θα έφερνε την Άνοιξη στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία και κοινωνία.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ που τους έβαλε να τσακωθούν με συγγενείς, φίλους και γνωστούς, υπερασπιζόμενοι ένα ΟΧΙ που είχε κουρελιαστεί πριν ακόμη απομακρυνθούν από τα εκλογικά κέντρα οι κάλπες του δημοψηφίσματος.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ που βλέπουν καθημερινά τους… πάλαι ποτέ «απροσκύνητους επαναστάτες» να μαζεύουν άρον άρον τις παντιέρες τους και να προσφέρουν γη και ύδωρ στους «εκβιαστές» της Ευρώπης και του ΔΝΤ.

ΕΙΝΑΙ που όλα αυτά τα κάνουν με έπαρση, αλαζονεία, κυνισμό και πάνω απ’ όλα, χωρίς κανένα ίχνος τσίπας ή μεταμέλειας.

Οι αυτ(απάτες) του Αλέξη Τσίπρα εξαπάτησαν χιλιάδες ψηφοφόρων, οι οποίοι ωστόσο ήθελαν να εξαπατηθούν. Αρνούμενοι να παραδεχθούν ότι τα λάθη δεν παραγράφονται, αλλά διορθώνονται με σκληρή προσπάθεια και κυρίως με αλλαγή νοοτροπιών, προτίμησαν να… αγοράσουν τον μύθο που πωλούσε το «πανέρι» της δήθεν Αριστεράς.

Μόνο που ο «θησαυρός» που νόμιζαν ότι αποκτούσαν αποδείχθηκε πολύ γρήγορα «άνθρακας», ο οποίος απειλεί να κάψει ό,τι έχει απομείνει ακόμη όρθιο στη χώρα.

Ωστόσο, η Ιστορία δεν τελειώνει. Η χώρα, ακόμη και μετά την ψήφιση του νέου υπερ-μνημονίου, πρέπει να προχωρήσει μαζί με όλους τους πολίτες της. Αρκεί οι τελευταίοι να καταφέρουν να απαλλαγούν από τις αυτοτροφοδοτούμενες αυταπάτες τους και να κατανοήσουν ότι εύκολος δρόμος δεν υπάρχει.

Αν το πιστέψουν, ίσως κατορθώσουν να αποκτήσουν εκ νέου την εθνική τους αυτοπεποίθηση.

Αν όχι, θα αποτελέσουν συντόμως εύκολα θύματα του επόμενου Τσίπρα. Και θα υπάρξει επόμενος Τσίπρας, αφού οι έμποροι της ελπίδας δεν έχουν κανέναν λόγο να σταματήσουν να δραστηριοποιούνται σε μία αγορά «πελατών» που ζητεί εναγωνίως το «happy end», χωρίς καμία προηγούμενη διαδικασία κάθαρσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet