Θα πρέπει να… σφίξει λίγο τη διαδικασία του Δ.Σ. ο πρόεδρος Δ. Μωράκης
Πρόσωπα

Θα πρέπει να… σφίξει λίγο τη διαδικασία του Δ.Σ. ο πρόεδρος Δ. Μωράκης

Σε ανοιχτή… διαβούλευση εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014. Έτσι, χρειάστηκε να φθάσουμε στις δέκα το βράδυ (από τις επτά που ήταν η ώρα έναρξης της συνεδρίασης) για να συζητηθεί το έκτακτο θέμα και κάμποση ώρα ακόμη για να μπούμε στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Ο λόγος ήταν ότι, υπό την ανοχή του προέδρου του Σώματος Δημήτρη Μωράκη, πήγε… περίπατο ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου κι έτσι υπήρχαν “διασταυρούμενοι” διάλογοι, επανατοποθετήσεις συμβούλων, ερωτήσεις επί ερωτήσεων, συνοδευόμενες από τοποθετήσεις κ.ο.τ.

Αλλά και όταν ξεκίνησε η συζήτηση του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης, για τον καθορισμό τελών κοινοχρήστων χώρων, και πάλι η συζήτηση… κύλησε εκτός κανονισμού, με αποκορύφωμα, ενώ πλέον έχει διατυπώσει την πρότασή του ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος (η οποία προήλθε κατόπιν της αποδοχής μέρους των προτάσεων της μειοψηφίας) και το ζήτημα έχει τεθεί σε ψηφοφορία, ο πρόεδρος να δίδει εκ νέου τον λόγο σε δημοτικούς συμβούλους για ερωτήσεις και τοποθετήσεις! Το γεγονός στηλίτευσε, μάλιστα, σαρκαστικά και ο “παππούς” (όπως έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος τον εαυτό του) του Δημοτικού Συμβουλίου, παλαίμαχος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Βάρσος (ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΗΜΑΤΑ), κάνοντας λόγο για ανάγκη λειτουργίας “φρονιστηρίου” πάνω στη διαδικασία του Σώματος.

Και για να ολοκληρωθεί το τραγελαφικό σκηνικό, ήρθε και η “κατ’ άρθρον” ψήφιση της πρότασης της διοίκησης για τα τέλη (οριζόντια μείωση 15%, με εξαίρεση τους πωλητές χριστουγεννιάτικων δένδρων, των τελών υπεδάφους), με κάποιους εκ των δημοτικών συμβούλων να ψηφίζουν “ναι” στο σύνολο, αλλά “όχι” στην πρόταση του δημάρχου να συμπεριληφθούν στη μείωση και τα κουβούκλια φύλαξης, και τελικώς οι ψήφοι αυτοί να καταγράφονται στις θετικές…

Είναι αλήθεια ότι η νέα διοίκηση έχει εκφράσει από την αρχή τη βούλησή της να υπάρχει μία πιο… πλουραλιστική διαδικασία στο Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία επιχειρεί να εφαρμόσει στην πράξη ο πρόεδρος του Σώματος. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος της ουσίας, αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Γι΄ αυτό εξάλλου υπάρχει συγκεκριμένος κανονισμός, ο οποίος δεν αφήνει στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε προέδρου τους κανόνες διεξαγωγής των συζητήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης, εάν γίνει… συνήθεια αυτή η “χαλαρή” εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας, όταν θα προκύψει μία “δύσκολη” βραδιά, για παράδειγμα η συζήτηση πάνω σε ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα, όπου οι πολιτικές διαφοροποιήσεις θα είναι έντονες, θα είναι δύσκολο για τον κ. Δ. Μωράκη να “μαζέψει” τα πράγματα…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet