Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όταν λέμε συμβασιούχοι, εννοούμε συμβασιούχοι»
Πρόσωπα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όταν λέμε συμβασιούχοι, εννοούμε συμβασιούχοι»

«Εμείς δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα στρατιά συμβασιούχων οι οποίοι θα είναι όμηροι της κάθε πολιτικής εξουσίας και θα εκβιάζονται με το “τυράκι” της μονιμοποίησης. Εμείς λέμε ξεκάθαρα σε όλους  -και θέλω εδώ να είμαι απολύτως σαφής- υπογράφεις μια σύμβαση ορισμένου χρόνου με το Δημόσιο; Η σύμβαση αυτή είναι για τον αριθμό των μηνών που την υπογράφεις. Δεν στοιχειοθετείται δυνατότητα μονιμοποίησης μέσα από μια σύμβαση ορισμένου χρόνου».

Η φράση ανήκει στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και την έκανε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star και στη Μάρα Ζαχαρέα. Έρχεται λίγες μέρες μετά την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν μέσα στο κατακαλόκαιρο οι Έλληνες πολίτες και οι επισκέπτες της χώρας από την απεργία των συμβασιούχων στην Καθαριότητα των Δήμων, οι οποίοι με τη σειρά τους βρίσκονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα που κρυβόταν κι εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από την τεράστια «βιομηχανία» των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που ταλαιπωρεί χρόνια τη χώρα.

Κάποιοι θα χαρακτηρίσουν τη δήλωση ανάλγητη και νεοφιλελεύθερη. Κάποιοι άλλοι θα σπεύσουν να πουν ότι εκφράζει αυτονόητες αλήθειες. Ποιοι θα είναι οι περισσότεροι θα φανεί στις επόμενες κάλπες, όποτε και να στηθούν αυτές. Μέχρι τότε, αυτό που μένει είναι η ειλικρίνεια των διατυπωμένων προθέσεων. Ένας πολιτικός που διεκδικεί με αξιώσεις τη θέση του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας δεν κρύβεται πίσω από τα λόγια, δεν υπεκφεύγει, δεν λαϊκίζει, αλλά μιλά ευθέως για το μοντέλο ανάπτυξης που πιστεύει ότι θα βγάλει τη χώρα από την πολύχρονη κρίση.

Εάν το μοντέλο που πρεσβεύει είναι σωστό ή λάθος, εάν η εφαρμογή του θα φέρει αποτελέσματα, είναι πράγματα που ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα κληθούν -εάν κάτι τέτοιο επιλέξει το εκλογικό σώμα- να τ’ αποδείξουν στην πράξη. Το βέβαιο είναι ότι όσοι επιλέξουν να τους εμπιστευτούν θα γνωρίζουν εκ των προτέρων τι  έχουν να περιμένουν. Κι αυτό, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί μια πρόοδο στο πολιτικό σκηνικό μιας χώρας που πληγώθηκε βαθύτατα από «σκισίματα» μνημονίων και μια… άνοιξη που δεν ήρθε ποτέ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet