«Κόκκινο πανί» στον Δήμο Πεντέλης ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Πρόσωπα

«Κόκκινο πανί» στον Δήμο Πεντέλης ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Σε «κόκκινο πανί» έχει εξελιχθεί για τον Δήμο Πεντέλης και ιδιαίτερα για τα Μελίσσια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η στάση του απέναντι στο κλιμάκιο αιρετών, με επικεφαλής τη δήμαρχο, Δήμητρα Κεχαγιά, που τον επισκέφθηκαν για να ρωτήσουν σχετικά με τα σχέδια μεταφοράς ανηλίκων προσφύγων στην πτέρυγα Μπόμπολα, του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», δεν ήταν και η καλύτερη.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ίδιας της δημάρχου, ο υπουργός εμφανίστηκε «αδιάλλακτος» και «απαξιωτικός» προς τους εκπροσώπους της πόλης, αρνούμενος να ακούσει οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση είχαν να του προτείνουν. Στάση που «πυροδότησε» ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, μεγάλος μέρος της οποίας «δεν θέλει να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό».

Αν και παράδοξο, αυτή την περίοδο στον Δήμο Πεντέλης ο κ. Χρυσοχοΐδης μπορεί να βρει περισσότερους «φίλους» μεταξύ των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι διατείνονται θετικά στη μεταφορά προσφυγόπουλων στην πόλη, παρά στο «γαλάζιο στρατόπεδο». Στο τελευταίο, μάλιστα, δεν είναι λίγοι όσοι -μέσω της κριτικής που ασκούν στον κ. Χρυσοχοΐδη- εκφράζουν τη διαφωνία τους για τη «στέγαση» του πρώην κυβερνητικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώντας τον ως «ξένο σώμα». Επίσης, κάποιοι πηγαίνουν… μακρύτερα, λέγοντας ότι η πολύχρονη ενασχόλησή του με το συγκεκριμένο υπουργείο τον έχει καταστήσει κάπως «άκαμπτο» -για να το θέσουμε κάπως κομψά- στη συμπεριφορά του…

Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο είναι ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν εφαρμόζει προσωπική πολιτική, αλλά κινείται στο πλαίσιο όσων αποφασίζονται σε κυβερνητικό επίπεδο. Και σε αυτό ακριβώς το επίπεδο θα κριθεί κατά πόσον υπάρχει «μέση λύση» στο θέμα που έχει ανακύψει ή η μετατροπή της πτέρυγας Μπόμπολα σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών είναι μη συζητήσιμη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet