Video

Κόντρες… θερινής νυκτός μεταξύ Γιώργου Πατούλη και Μαίρης Διακολιού – VIDEO

Μπορεί η χώρα να βαδίζει επί… ξηρού ακμής, μπορεί οι Έλληνες να περιμένουν με κομμένη την ανάσα να δουν πώς θα βγάλουν τον επόμενο μήνα, αλλά στο Μαρούσι ο χρόνος κυλά σε… άλλους ρυθμούς.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, την Τρίτη 14 Ιουλίου 2015, το ζήτημα που απασχόλησε το Σώμα τις μεταμεσονύχτιες ώρες ήταν το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης (το οποίο ωστόσο συζητήθηκε τελευταίο) κι αφορούσε στον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Αμαρουσίου για την περίοδο 2015-2019.

Δυστυχώς, αντί να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση επί του θέματος, η παρέμβαση της δημοτικής συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας (Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι) Μαίρης Διακολιού, μετά την τοποθέτηση των επικεφαλής των παρατάξεων, έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει μία συζήτηση για το παρελθόν, να «βγουν οι σκελετοί από το ντουλάπι» και να θυμηθούμε «περσινά ξινά σταφύλια».

Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης «σήκωσε το γάντι» που πέταξε η κα Μ. Διακολιού και η συζήτηση ξέφυγε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα και πήγε στο ποιος, πού και πότε κατέστρεψε περισσότερο την πόλη. Η δε καθυστερημένη παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λευτέρη Μαγιάκη, μάλλον δεν συνέβαλε στην εκτόνωση της κρίσης. Αντιθέτως, έβαλε στο… τραπέζι και ζητήματα κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Η κα Μ. Διακολιού, σε μία αποστροφή του λόγου της, δήλωσε ότι «θα περάσουμε καλά στην επόμενη τετραετία», ενώ ο δήμαρχος Αμαρουσίου την «κάρφωσε» ότι «η διαδρομή σας είναι γνωστή στο Μαρούσι».

Τα αποσπάσματα στο βίντεο είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικράτησε στην εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου. Ωστόσο, καλό είναι ορισμένοι να ξεπεράσουν τα… προσωπικά τους και να δουν τη συνολική εικόνα της χώρας.

Ειδικότερα, η κα Μ. Διακολιού, η οποία εσχάτως «ανακάλυψε» τον χώρο της ευρωπαϊκής αριστεράς και προσπαθεί να «οικοδομήσει» το προσωπικό προφίλ της στην παράταξη της μείζονος, καλό είναι να ρίξει μια ματιά στα πρακτικά των συνεδριάσεων του Σώματος προηγούμενων ετών…

Ο δε δήμαρχος, από τη στιγμή που «βλέπει» προς το μέλλον και δηλώνει ότι τώρα πρέπει «να βάλουμε μπροστά το μέλλον του Μαρουσιού» και γενικότερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (μην ξεχνούμε ότι είναι πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος) καλό είναι να μην αναλώνεται σε «κόντρες» του παρελθόντος, που ούτως ή άλλως, έχουν κριθεί οριστικώς από το εκλογικό σώμα του Αμαρουσίου…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet