Κύριοι υποψήφιοι, το πολύ το «κυρ’ ελέησον» το βαριούνται και οι ψηφοφόροι…
Πρόσωπα

Κύριοι υποψήφιοι, το πολύ το «κυρ’ ελέησον» το βαριούνται και οι ψηφοφόροι…

Είθισται στην ενότητα «Πρόσωπα», όπως το λέει εξάλλου, να εικονίζουμε και να αναφερόμαστε σε πρόσωπα. Αυτή τη φορά, ωστόσο, θα κάνουμε μια εξαίρεση, έτσι, γιατί είμαστε σε προεκλογική περίοδο και αφήνουμε περιθώρια σε κάποιους να «μαζευτούν», για να μην εκτίθενται.

Και ποιοι είναι αυτοί οι «κάποιοι»; Μα αυτοί που μέχρι χθες έδιναν πολιτικό όρκο σε Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια – και μάλιστα κάποιοι έκαναν την απρέπεια να κάθονται επιδεικτικώς όταν οι συνάδελφοί τους έδιναν θρησκευτικό όρκο –  και σήμερα, ενόψει της κάλπης, διαγκωνίζονται για το ποιος θα φανεί πιο πιστός χριστιανός!

Και να τα δελτία Τύπου με ανακαινίσεις ιερών ναών και να οι ανακοινώσεις για ανακηρύξεις σε επίτιμους δημότες ιεραρχών και να οι συναντήσεις με οποιονδήποτε εκπροσωπεί την Εκκλησία.

Να το ξεκαθαρίσουμε, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις. Η στήλη σέβεται απολύτως τα «πιστεύω» οποιουδήποτε σε κοινωνικό, πολιτικό, θρησκευτικό και όποιο άλλο επίπεδο. Ωστόσο, έχει… θέμα με όσους χρησιμοποιούν τα «πιστεύω» αυτά για ψηφοθηρικούς λόγους. Και έχουμε τέτοια παραδείγματα και στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και αναφερόμαστε ιδιαιτέρως στον χώρο της αριστεράς (ο καθένας βάζει ή όχι εισαγωγικά στον όρο).

Καλό είναι οι συγκεκριμένοι διεκδικητές – νυν ή υποψήφιοι δήμαρχοι – να το «μαζέψουν» λίγο, γιατί – είπαμε – ο λαός έχει κοντή μνήμη, αλλά υπάρχουν και δημοσιογραφικά αρχεία… Όσοι πάντα βρίσκονταν κοντά στην Εκκλησία ίσως και να δικαιούνται να το εκμεταλλεύονται πολιτικά (είναι θέμα της συνείδησής τους), αλλά εκείνοι οι οποίοι επένδυσαν πολιτικώς στον πλήρη διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, λησμονώντας τον στη συνέχεια, ας είναι προσεκτικότεροι.

Ας μην ξεχνούν ότι το «πολύ το κυρ’ ελέησον», εκτός από τους παπάδες, το βαριούνται και οι ψηφοφόροι…  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet