Μήπως να κάνουν την αυτοκριτική τους;
Πρόσωπα

Μήπως να κάνουν την αυτοκριτική τους;

«Λυμένο το ζωνάρι τους για καβγά» είχαν, όπως αποδείχθηκε, ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Πεντέλης Τάσος Καρατζής στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 19 Ιουνίου 2014.

Τα πρώτα… αναγνωριστικά πυρά άρχισαν να πέφτουν προς το τέλος της συζήτησης για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις δημοτικών σχολείων στα Μελίσσια για να μετατραπούν σε πραγματική «ομοβροντία» όταν ήρθε προς συζήτηση το θέμα του συμψηφισμού υποχρεώσεων των Κοινωφελών Επιχειρήσεων.

Η αποστροφή του κ. Τ. Καρατζή, απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο, ότι «θα πάρετε λεφτά των δημοτών για να πληρώσετε τα χρέη των… ιδιωτικών Επιχειρήσεων, αλλά δεν κάνετε κουβέντα για το πότε θα πληρώσετε τα δεδουλευμένα των εργαζομένων σε αυτές τις Επιχειρήσεις»… πυροδότησε τον κ. Δ. Στεργίου-Καψάλη, ο οποίος χαρακτήρισε τον επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ότι «παριστάνει τον καθαρό κατά το δοκούν», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Τ. Καρατζής συγκατατεθόταν σιωπηρώς σε ό,τι αφορούσε τις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις επί των προηγούμενων διοικήσεων στα Μελίσσια.

Και κάπου εκεί… το πράγμα ξέφυγε. Ο κ. Τ. Καρατζής αντέδρασε οργισμένα, ο δήμαρχος εξακολουθούσε να τον… τσιγκλάει και τα λόγια που αντάλλαξαν οι δύο άνδρες κάθε άλλο παρά τιμούσαν τον χώρο στον οποίο βρίσκονταν. Το enypografa.gr διαθέτει το σχετικό video, αλλά δεν θα το δημοσιοποιήσει (παρότι είμαστε σίγουροι ότι «θα μάζευε πολλά χτυπήματα», όπως λέμε στη… γλώσσα του διαδικτύου), καθώς πιστεύει ότι δεν εξυπηρετεί την ειδησεογραφία και κυρίωςδεν προσφέρει κάτι στα κοινά της πόλης.

Ωστόσο, θα παρατηρήσουμε ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους για το ατυχές συμβάν. Τα προβλήματα της Πεντέλης είναι πολλά και κρίσιμα και απαιτούν αντιπαράθεση πολιτικών επιχειρημάτων και όχι ανταλλαγές ύβρεων. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι πολύ νωπή στον Δήμο και «μοίρασε» τα αξιώματα στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά πώς όρισε η πλειοψηφία των δημοτών. Άρα, η θέση ενός εκάστου στο Σώμα θα πρέπει να γίνεται απολύτως σεβαστή, είτε αυτός βρίσκεται στη διοίκηση, είτε στη μειοψηφία…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet