Μήπως ο δήμαρχος Γ. Πατούλης να “αποκεντρώσει” κάποιες αρμοδιότητές του;
Πρόσωπα

Μήπως ο δήμαρχος Γ. Πατούλης να “αποκεντρώσει” κάποιες αρμοδιότητές του;

Αίσθηση προκαλεί η σιωπή της δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου στις σοβαρότατες καταγγελίες, τόσο από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης (Ενότητα: Ιδιωτικοποιήσεις με απαράδεκτες μεθοδεύσεις), όσο και από την πλευρά των εργαζομένων (Σωμ. Εργαζομένων: Να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα του Δήμου – Η διοίκηση Πατούλη «αβαντάρει» τους εργολάβους λένε οι εργαζόμενοι), για «απαράδεκτες μεθοδεύσεις» της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου σε ό,τι αφορά την ανάθεση σε ιδιώτες δημοτικών λειτουργιών (π.χ. καθαριότητα, φύλαξη κτηρίων κ.λπ.).

Και η αίσθηση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι, μέχρι πριν λίγο καιρό, το γραφείο Τύπου του Δήμου αντιδρούσε σχεδόν σε «πρώτο χρόνο» σε αντίστοιχες καταγγελίες, προχωρώντας στην έκδοση αναλυτικών ανακοινώσεων. Παράλληλα, δεν θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος ότι η «σιγή» οφείλεται σε κάποια «χαλάρωση» των στελεχών του γραφείου Τύπου, αφού η ροή των δελτίων Τύπου για άλλα θέματα που σχετίζονται με τον Δήμο συνεχίζεται κανονικά προς τα τοπικά ΜΜΕ.

Είναι αλήθεια ότι ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έχει «φορτωμένο» πρόγραμμα, καθώς χρειάζεται να «τρέξει» για σειρά άλλων θεμάτων και κυρίως αυτών που αφορούν στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, της οποίας είναι πρόεδρος (όπου, παρεμπιπτόντως, για κάθε ζήτημα που προκύπτει υπάρχει άμεση έκδοση σχετικής ανακοίνωσης – απάντησης).

Από την άλλη, οι δημότες Αμαρουσίου οφείλουν να έχουν πλήρη και σφαιρική ενημέρωση για σημαντικά θέματα που αφορούν στην καθημερινότητά τους, ιδιαίτερα όταν αυτά γίνονται αντικείμενο σοβαρών καταγγελιών.

Άρα, ο δήμαρχος ίσως πρέπει να “αποκεντρώσει” κάπως τις αρμοδιότητές του στον Δήμο, ώστε και στις πολλαπλές δραστηριότητές του να είναι συνεπής και ο δημότης Αμαρουσίου να ενημερώνεται, άμεσα και επίσημα, για τα μείζονα θέματα που δημιουργούνται στο Μαρούσι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet