Μία χρόνια κόντρα που μόνο τον Δήμο Πεντέλης δεν θα ωφελήσει
Πρόσωπα

Μία χρόνια κόντρα που μόνο τον Δήμο Πεντέλης δεν θα ωφελήσει

Δεν υπάρχει καμία «χημεία» μεταξύ τους και η σχέση τους έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, με δικαστικές προεκτάσεις. Ωστόσο, είναι δύο από βασικούς πρωταγωνιστές στην αυτοδιοικητική σκηνή του Δήμου Πεντέλης.

Ο λόγος για τον δήμαρχο Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχο Μελισσίων, Μανώλη Γράφακο. Οι δύο άνδρες, μετά από μικρή ανάπαυλα, την τελευταία εβδομάδα μπήκαν και πάλι στη διαδικασία ανταλλαγής «αιχμηρών» ανακοινώσεων, πάνω σε θέματα που απασχολούν την πόλη.

Ωστόσο, πρόκειται για μία αντιπαράθεση που γίνεται μάλλον μακριά από τα ενδιαφέροντα των δημοτών της πόλης, τους οποίους απασχολεί πρωτίστως η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων τους και δευτερευόντως ποιος θα την πιστωθεί.

Η διοίκηση μιας πόλης και η αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα σε πολύ δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που διανύει η χώρα, απαιτεί τη συμμετοχή όλων των μυαλών της και την, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη συνένωση δυνάμεων. Πέρα από προσωπικές πικρίες, παλιά προηγούμενα και άλλες διαφωνίες, οι δύο αυτοδιοικητικοί παράγοντες της πόλης οφείλουν να βρουν ένα πολιτικό modus vivendi προς όφελος της Πεντέλης.

Και οι δύο διαθέτουν πολύτιμη αυτοδιοικητική εμπειρία και ο καθένας από την πλευρά του θα είχαν πολλά να προσφέρουν στην επίλυση των ουκ ολίγων προβλημάτων αντιμετωπίζει ο Δήμος και ιδιαίτερα η Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων. Για παράδειγμα, μόνο σε επίπεδο σχολικής κοινότητας, τα όσα ακούστηκαν κατά την πρόσφατη κοπή πίτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων θα ήταν αρκετά για να απασχολήσουν πολλές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Αντίστοιχα μεγάλα ζητήματα απασχολούν το φυσικό και πολεοδομικό περιβάλλον του Δήμου, τα οποία χρήζουν όσο το δυνατόν πιο συναινετικής αντιμετώπισης.

Σίγουρα δεν ζητά κανείς από τους δύο πολιτικούς άνδρες να γίνουν φίλοι, ούτε να συμφωνήσουν σε όλα. Αλλά είναι προτιμότερο να ανταλλάσσουν ανακοινώσεις με προτάσεις κι εναλλακτικές λύσεις, τουλάχιστον στα μείζονα ζητήματα του Δήμου Πεντέλης, από το να αναλώνονται στο πώς θα βρουν τα πιο τρωτά σημεία ο ένας στον άλλον για να πλήξουν αλλήλους.

Σε τελευταία ανάλυση, το προεκλογικό (σε αυτοδιοικητικό επίπεδο) 2019 είναι μακριά και μέχρι τότε η πόλη έχει να περάσει από κρίσιμους «σκοπέλους», που θα καθορίσουν το μέλλον της τα επόμενα πολλά χρόνια. Άρα, ουδείς δικαιούται να διεκδικεί για τον εαυτό του το «αλάθητο», αλλά και ουδείς μπορεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις εκ του μακρόθεν…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet