Οι «κλωτσιές» του κ. Οικονόμου, οι «π@π@ριές» της κ. Αυλωνίτου και ο βούρκος της πολιτικής
Πρόσωπα

Οι «κλωτσιές» του κ. Οικονόμου, οι «π@π@ριές» της κ. Αυλωνίτου και ο βούρκος της πολιτικής

Αναμφίβολα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου είναι τα αρνητικά πρόσωπα της εβδομάδας, αν όχι του μήνα.

Ο πρώτος, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή και αναφερόμενος στην τραγική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, είπε ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, «θέλουν κλωτσιές και δρόμο».

Η δεύτερη, σε τηλεοπτική εκπομπή που παραβρέθηκε και πάλι για το ίδιο θέμα, δεν δίστασε να εκστομίσει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέει «π@π@ριές».

Και οι δύο επιχείρησαν στη συνέχεια να ανασκευάσουν τις δηλώσεις τους, θέλοντας να τους δώσουν μιαν άλλη, «ελαφρύτερη» διάσταση. Και οι δύο παραμένουν βουλευτές των κομμάτων τους, αφού καμία από τις δύο πολιτικές ηγεσίες δεν ένιωσε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις πλήττουν ευθέως την ουσία του Κοινοβουλευτισμού και το ίδιο το Πολίτευμα της χώρας. Γιατί όταν δύο βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου αναφέρονται στον πρωθυπουργό και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τέτοιες χυδαίες εκφράσεις, τότε η απόσταση από την πλήρη απαξίωση του Κοινοβουλευτισμού εκμηδενίζεται…

Θα περιμένουμε μήπως και τα επιτελεία των δύο κομμάτων (του ενός που κυβερνά και του άλλου που ζητεί να το ψηφίσουμε για να αναλάβει αυτό τη διακυβέρνηση του τόπου) αντιληφθούν ότι πρέπει να βάλουν μια και καλή τέλος στη μετατροπή της πολιτικής ζωής του τόπου σε βούρκο, θέτοντας άμεσα στο περιθώριο τα στελέχη τους που δεν έχουν αντιληφθεί το βάρος του αξιώματός τους.

Εάν δεν το κάνουν τα κόμματα, ελπίζουμε ότι στις προσεχείς εκλογές οι πολίτες θα στείλουν τους δύο βουλευτές εκεί που τους αρμόζει: στο περιθώριο της πολιτικής ζωής.

Αν κι αυτό δεν συμβεί, τότε σίγουρα θα έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε στην πλήρη καθολικότητα της ρήσης ότι «κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση (σ.σ.: αλλά και την αντιπολίτευση) που της αξίζει»…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet