Οι προκλήσεις για τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου βρίσκονται έξω από το δημαρχείο Αμαρουσίου…
Θεόδωρος Αμπατζόγλου/FB
Πρόσωπα

Οι προκλήσεις για τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου βρίσκονται έξω από το δημαρχείο Αμαρουσίου…

Παρέλαβε έναν Δήμο, όπου η «πληθωρικότητα» του προκατόχου του είχε ανεβάσει πολύ τα… στάνταρντ τουλάχιστον στο θέμα της άμεσης επαφής με τους πολίτες. Ο ίδιος κρατά σαφώς χαμηλότερο προφίλ, αλλά έχει καταφέρει -όπως τουλάχιστον αναγνωρίζουν και κάποιοι εκ των πολιτικών αντιπάλων του- να βρίσκει ισορροπίες, τόσο εντός του δημαρχιακού μεγάρου, όσο και έξω από αυτό, στην τοπική κοινωνία.

Ο λόγος για τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, ο οποίος, αν και διαχειρίζεται έναν Δήμο με σημαντικές προκλήσεις μπροστά του, κυρίως σε ό,τι αφορά τη βεβαρημένη πολεοδομική κατάστασή του, στα πρώτα βήματά του εμφανίζεται αρκετά σίγουρος και αισιόδοξος ότι έχει τις λύσεις που χρειάζονται.

Βέβαια, πέρα από τις προθέσεις, θα απαιτηθεί στην πράξη να συγκρουστεί με πολλά συμφέροντα -τοπικά και υπερτοπικά- προκειμένου να διασφαλίσει ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης στο πρώην προάστιο του Βορείου Τομέα. Από την έκβαση των συγκεκριμένων συγκρούσεων θα αξιολογηθεί και το «αποτύπωμα» της θητείας του στο δημαρχιακό μέγαρο της Β. Σοφίας.

Πάντως, είναι αλήθεια, ότι πέρα από τις… καθιερωμένες πολιτικές αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, επί της ουσίας ο νέος δήμαρχος έχει καταφέρει να αποσπά τη συναίνεση μιας μεγάλης μερίδα της μειοψηφίας, γεγονός που του επιτρέπει να προχωρά σχεδόν απρόσκοπτα στην υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματός του.

Άρα, οι μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει βρίσκονται εκτός της αίθουσας συνεδριάσεων…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet