Οι προκλητικές δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας αποκαλύπτουν πολλά…
Πρόσωπα

Οι προκλητικές δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας αποκαλύπτουν πολλά…

Την ώρα που η Καλαμάτα, αλλά και η υπόλοιπη Ελλάδα, προσπαθεί να «χωνέψει» την παράλογη είδηση ότι 53χρονος εικονολήπτης έχασε τη ζωή του από τον σαϊτοπόλεμο, που κάποιοι ανεγκέφαλοι – με τη δικαιολογία του δήθεν εθίμου – εξακολουθούν να συντηρούν, παρά τους αποδεδειγμένους κινδύνους που κρύβει και για τους συμμετέχοντες, αλλά και για τους επισκέπτες, ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου(!), Παναγιώτης Νίκας, επέλεξε να προκαλέσει.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά το τραγικό συμβάν, ο κ. Νίκας είπε ότι «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων, οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις». Συμπλήρωσε δε, ότι «ο Δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά», χωρίς ωστόσο να μας εξηγήσει γιατί ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της θητείας του, στάθηκε ανίκανος για τη λήψη των μέτρων που αναφέρει.

Όμως, ο δήμαρχος Καλαμάτας συμπύκνωσε στις λίγες φράσεις της αδιανόητης δήλωσής του (έστω κι αν λίγο αργότερα, ο Δήμος – με ανακοίνωσή του και υπό το βάρος των αντιδράσεων – προσπάθησε να… μαζέψει κάπως το θέμα) όλη την αλήθεια για τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι αιρετοί αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους. Φαίνεται ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με το γεγονός ότι το δήθεν έθιμο βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές κάθε χρόνο, αλλά αυτό που τον αποτρέπει να το καταργήσει είναι οι αντιδράσεις (δηλαδή, τα ψηφαλάκια που πιθανότατα θα χάσει). Κάπως έτσι, βέβαια, λειτουργούν και ορισμένοι αιρετοί – και όχι μόνο – σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου και εκεί υπάρχει το… DNA της βεντέτας, της ανεξέλεγκτης οπλοφορίας και οπλοχρησίας κ.λπ.

Δεν ξέρουμε αν οι ψηφοφόροι της περιοχής θα επιβραβεύσουν τον κ. Νίκα στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά σίγουρα η στάση που επιδεικνύει δεν τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε τον θεσμό που εκπροσωπεί. Κι αυτό κάποιοι, κάποια στιγμή, θα πρέπει να αρχίσουν να το λαμβάνουν υπόψη…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet