Ο… Γολγοθάς του Αλέξη Τσίπρα τώρα ξεκινά και θα τον διανύσει εντός συνόρων
Πρόσωπα

Ο… Γολγοθάς του Αλέξη Τσίπρα τώρα ξεκινά και θα τον διανύσει εντός συνόρων

Δεν ξέρουμε εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός εύχεται να μπορούσε να γύριζε ο χρόνος πίσω και να ακύρωνε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Αλέξης Τσίπρας μετάνιωσε που οι επιλογές του, ανεξαρτήτως προθέσεων, έχουν ως αποτέλεσμα ο Έλληνας και η Ελληνίδα να καλούνται πλέον να υποστούν ένα τρίτο, «φρικαλέο» μνημόνιο (ο χαρακτηρισμός είναι του γερμανικού περιοδικού Spiegel).

Το σίγουρο είναι ότι και ο ίδιος θα ανέβει τον δικό του… Γολγοθά. Η επιστροφή στην Αθήνα τού, ηττημένου κατά κράτος, πρωθυπουργού δεν αποτελεί το τέλος μίας εξαιρετικά δύσκολης περιόδου, αλλά την αρχή μίας χειρότερης, αυτή τη φορά εντός των συνόρων.

Οι αντιδράσεις και τα προβλήματα που έχει να διαχειριστεί σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο ίσως ούτε καν να τα φαντάζεται.

Ουδείς μπορεί να προβλέψει πώς θα βγει από αυτή τη δοκιμασία. Το βέβαιο είναι ότι, εάν ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν προχωρήσει άμεσα σε θεαματικά θετικές ενέργειες, που θα αναστρέψουν την πολιτική κατρακύλα των τελευταίων ημερών, το ελάχιστο πολιτικό κεφάλαιο που του απομένει θα εξανεμιστεί διά παντός…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet