Ο δήμαρχος Χαλανδρίου χάνει την ψυχραιμία του και… ίσως το δίκιο του
Πρόσωπα

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου χάνει την ψυχραιμία του και… ίσως το δίκιο του

Σίγουρα, όταν τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Σίμος Ρούσσος αναλάμβανε από τον μέχρι τότε δήμαρχο Γιώργο Κουράση τα «κλειδιά» του Δήμου Χαλανδρίου δεν είχε φανταστεί ότι μπορεί να αντιμετώπιζε την οργή του κόσμου, όπως συνέβη την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 έξω από το παλαιό δημαρχείο, όπου – υποτίθεται – θα συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο. Και πώς μπορεί να το φανταστεί αφού, μέχρι τότε, ήταν αυτός και η ομάδα που διοικεί σήμερα με την πλευρά των αγανακτισμένων, έχοντας απέναντι μια «συστημική» διοίκηση.

Ωστόσο, οι καιροί έχουν γυρίσματα, όπως λέει ο λαός και τότε έρχεται η ώρα να δοκιμαστούν οι «αλήθειες» ορισμένων. Και σε αυτή τη δοκιμή ο σημερινός δήμαρχος Χαλανδρίου δεν επιδεικνύει καμία ψυχραιμία.

Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι εξ αρχής, για να μην υπάρξουν παρανοήσεις. Στο θέμα του ΧΕΥ9, στο Πάτημα Χαλανδρίου, όπου η διοίκηση σκοπεύει να μεταφέρει την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και – σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους – σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, καθώς και Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, θεωρούμε ότι και οι δύο πλευρές έχουν ισχυρά επιχειρήματα.

Εκείνο που θα θάλαμε να επισημάνουμε είναι ότι οι κάτοικοι μπορούν (έχουν, άλλωστε, δει πολλά τα μάτια τους κατά καιρούς) ακόμη και να υπερβάλλουν στις διαμαρτυρίες τους, αλλά ένας δήμαρχος οφείλει να δείχνει αυτοσυγκράτηση, στοιχείο που ωστόσο δεν χαρακτηρίζει τον κ. Σίμο Ρούσσο. Το έντονο «ΠΟΤΕ» που είπε προς τους πολίτες που φώναζαν να ανακληθούν οι σχετικές μελέτες για τον ΧΕΥ9 ήταν επόμενο να «δυναμιτίσει» το κλίμα και να προκαλέσει την οργή των συγκεντρωμένων (όχι πάντως, για να λέμε την αλήθεια, μέχρι το σημείο να φωνάζουν κάποιοι εξ αυτών τον συγκεκριμένο δήμαρχο «φασίστα»).

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που φαίνεται να ξεχνά ο Σίμος Ρούσσος είναι ότι η λαϊκή οργή δεν μπορεί να λειτουργεί «α λα καρτ». Όταν μας βολεύει, να είναι δίκαιη και αποδεκτή και, μάλιστα, να τη σιγοντάρουμε και όταν γυρνά εναντίον μας, να τη χαρακτηρίζουμε ως «μαύρο μέτωπο»…

Ο νυν δήμαρχος, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών, θα πρέπει να ολοκληρώσει την παρούσα θητεία του προς όφελος των δημοτών που τον εξέλεξαν. Και οφείλει να το πράξει, για το διάστημα των επόμενων μηνών, έως το τέλος Αυγούστου, με όσο το δυνατόν λιγότερες εντάσεις, αποτρέποντας διχαστικές εκτροπές και κυρίως, επιδεικνύοντας ψυχραιμία. Εάν όντως έχει κάνει το σωστό, αφ’ ενός θα του το αναγνωρίσουν οι πολίτες στην κάλπη και αφ’ ετέρου δεν έχει λόγο να προσπαθεί να πείσει με φωνές τους όποιους πολιτικούς ή άλλους αντιπάλους του.

Αρκεί που το γνωρίζουν ο ίδιος και η διοικητική ομάδα του…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet