Ο Δ. Παπαστεργίου «απογειώνει» τεχνολογικά τα Τρίκαλα και την… Αυτοδιοίκηση
Πρόσωπα

Ο Δ. Παπαστεργίου «απογειώνει» τεχνολογικά τα Τρίκαλα και την… Αυτοδιοίκηση

Την ώρα που αρκετοί δήμαρχοι της πρωτεύουσας αδυνατούν να δώσουν λύσεις ακόμη και σε απλά προβλήματα της καθημερινότητας, ένας δήμαρχος της περιφέρειας έχει «απογειώσει» τεχνολογικά τον δικό του Δήμο, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι -με ή χωρίς μνημόνια- όταν υπάρχει όραμα, λύσεις υπάρχουν…

Ο λόγος για τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, που τον Μάρτιο του 2018 υπέγραψε την προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στον Δήμο του, τη γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και την e-trikala Α.Ε., προκειμένου το επόμενο διάστημα να υλοποιηθούν όλα τα έργα και τα Τρίκαλα να αποτελέσουν πόλη πρότυπο και στην τεχνολογία 5G.

Συγκεκριμένα, η πόλη των Τρικάλων σταδιακά μετατρέπεται σε μία πρότυπη πόλη 5G-Ready. Αυτό θα συντελεστεί με την εκπόνηση μελέτης και την εφαρμογή πιλοτικού έργου δωρεάν εγκατάστασης πιλοτικού δικτύου 5G στην πόλη των Τρικάλων.

Οι «Λύσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης»  που θα προσφερθούν αφορούν σε «έξυπνη» στάθμευση, «έξυπνο» φωτισμό, ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, συλλογή και ανάλυση δεδομένων, λύσεις εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν λίγες μέρες, «βρισκόμαστε μπροστά στα δύο επόμενα βήματα. Το πρώτο, η επίλυση ορισμένων νομικών ζητημάτων ως προς το φάσμα. Αυτά, τα επιλύει το υπουργείο. Το δεύτερο, ο στόχος του δήμου Τρικκαίων και εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που υλοποιεί το project στον Δήμο μας, να δρομολογήσουμε μια ευρείας κλίμακας μόνιμη εφαρμογή και όχι μιας μικρή έκτασης πιλοτική δράση».

Σημειώνεται, ότι οι δράσεις για το δίκτυο 5G και τους «έξυπνους κάδους» στα Τρίκαλα, παρουσιάστηκαν τον περασμένο μήνα, ως καλή πρακτική από την Ελλάδα, στο Φόρουμ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη – High Level Political Forum 2018/ Agenda 2030, που πραγματοποιήθηκε στον ΟΗΕ.

Τελικώς, όσο υπάρχουν τέτοιοι δήμαρχοι, υπάρχει ελπίδα και η Αυτοδιοίκηση να… αλλάξει εποχή. Αρκεί να ανακαλύπτουμε αυτούς τους ανθρώπους και κυρίως να τους επιβραβεύουμε με την ψήφο μας, τοποθετώντας τους σε θέσεις ευθύνης…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet