Ο Λ. Μαγιάκης αποχώρησε από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά παραμένει ενεργός στο Μαρούσι
Πρόσωπα

Ο Λ. Μαγιάκης αποχώρησε από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά παραμένει ενεργός στο Μαρούσι

Μετά από 20 χρόνια στα αυτοδιοικητικά πράγματα του Αμαρουσίου και 12 χρόνια στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Λευτέρης Μαγιάκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι (πρώην Κόντρα στον Καιρό) υπέβαλε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 την παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος.

Μια παραίτηση, «στο πλαίσιο των προεκλογικών δεσμεύσεων της παράταξης» όπως εξήγησε ο ίδιος, την οποία ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του Σώματος την Τρίτη 17 Μαΐου, προκαλώντας συγκίνηση στο Σώμα. Μάλιστα, τόσο ο δήμαρχος, όσο και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έσπευσαν να αποχαιρετίσουν τον Λ. Μαγιάκη, λέγοντας τα καλύτερα για τον τρόπο που πολιτεύθηκε στα κοινά της πόλης όλα αυτά τα χρόνια.

Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τον Λ. Μαγιάκη στο μεγαλύτερο μέρος της αυτοδιοικητικής του διαδρομής. Την αγωνιστική δράση του δεν θα την κρίνω. Την έκριναν πολλές φορές οι συμπολίτες του και η κριτική τους ήταν ιδιαίτερα θετική, ακόμη και εκείνων που δεν τον ψήφισαν ποτέ…

Αυτό που θα μπορούσα να καταθέσω από την πλευρά μου είναι οι εντυπώσεις μου από το ύφος και το ήθος του ανδρός. Παρακολουθώντας τον, τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και έξω, στην κοινωνία, έβλεπα πάντα έναν διεκδικητικό, αλλά και ρεαλιστή, έναν μαχητικό αλλά και νηφάλιο άνθρωπο, που πονούσε την πόλη, σεβόταν τους πολιτικούς αντιπάλους του, τιμούσε τους συνεργάτες του.

Οι συζητήσεις μαζί του σου άφηναν πάντα μια αισιόδοξη αίσθηση, ότι υπάρχει και κάτι φρέσκο στο… Βασίλειο της Δανιμαρκίας. Ακόμη και όταν διαφωνούσες -και διαφωνήσαμε κάμποσες φορές- πάντοτε σου έμενε ένας γόνιμος προβληματισμός.

Ωστόσο, μπορεί να παραιτήθηκε, αλλά δεν «παροπλίστηκε» ο Λ. Μαγιάκης. Όπως δήλωσε ο ίδιος θα παραμείνει ενεργός πολίτης. Θα παραμείνει στις επάλξεις, αγωνιώντας και αγωνιζόμενος για την πόλη που τόσο συνεπώς υπηρέτησε μέχρι σήμερα.

Του ευχόμαστε καλή δύναμη, καλή συνέχεια και… ραντεβού στους δρόμους και τις πλατείες του Αμαρουσίου…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet