Ο Μιχ. Κολιός θα πιει μέχρι τέλους το «πικρό ποτήρι» που τον… κέρασε ο δήμαρχος Πεντέλης
Πρόσωπα

Ο Μιχ. Κολιός θα πιει μέχρι τέλους το «πικρό ποτήρι» που τον… κέρασε ο δήμαρχος Πεντέλης

Ιδιαίτερα δύσκολα πέρασε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον νέο πρόεδρο του Σώματος, Μιχάλη Κολιό, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018. Επί σχεδόν πέντε ώρες, ο κ. Κολιός δεχόταν σφοδρό «σφυροκόπημα» από συμβούλους της μειοψηφίας, με προεξάρχουσα τη μέχρι πριν λίγο καιρό ομόλογό του, Ευαγγελία Μπουσίου.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Εκτός από τα αντιπολιτευτικά πυρά, ο νέος πρόεδρος είχε να αντιμετωπίσει και τις αυστηρές παρατηρήσεις του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου, ο οποίος «κατσάδιαζε» κατά διαστήματα τον κ. Κολιό για το επίπεδο προετοιμασίας των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και τις ελλείψεις στοιχείων που παρουσίαζαν οι σχετικοί φάκελοι.

Η αλήθεια είναι ότι η αυτοδιοικητική εμπειρία του κ. Κολιού είναι ολιγόχρονη και – σε καμία περίπτωση – δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο βάρος της προεδρίας ενός Δημοτικού Συμβουλίου. Πολλώ μάλλον όταν αναφερόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης, όπου η χαμένη πλειοψηφία της διοίκησης, σε συνδυασμό με την έμπειρη και μαχητική μειοψηφία, μάλλον απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς από πλευράς προεδρείου…

Θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί επελέγη ο συγκεκριμένος νεαρός δημοτικός σύμβουλος για να αντικαταστήσει την κ. Μπουσίου, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Στεργίου και – κατά συνέπεια – παρέδωσε την έδρα της προέδρου. Ίσως, η απάντηση είναι ότι δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος να αναλάβει τη συγκεκριμένη «ηλεκτρική καρέκλα». Οι απώλειες από την παράταξη της Δημοτικής Συμμαχίας είναι πολλές και σημαντικές και περιορίζουν τις διαθεσιμότητες των στελεχών της, ιδιαίτερα σε κρίσιμους τομείς λειτουργίας του Δήμου. Κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι την ολοκλήρωση της παρούσας δημοτικής θητείας. Κατά συνέπεια, η «απευθείας ανάθεση» στον κ. Κολιό της προεδρίας του Σώματος από τον δήμαρχο ήταν αναπόφευκτη.

Πλέον, ο κ. Κολιός είναι αναγκασμένος «να πιει το πικρό ποτήρι» μέχρι τέλους, αντιμετωπίζοντας τα σκληρά «μαρκαρίσματα» της μειοψηφίας, που – όσο θα πλησιάζουμε προς τις αυτοδικοικητικές κάλπες του Μαΐου του 2019 – θα αυξάνονται. Κάτι που θα δοκιμάσει τόσο τις «αμυντικές» ικανότητες, όσο και τις προσωπικές αντοχές του νέου προέδρου…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet