Ο πολιτικός μπελάς που κληρονομεί ο Αλ. Χαρίτσης στο ΥΠ.ΕΣ. έχει ονοματεπώνυμο
Πρόσωπα

Ο πολιτικός μπελάς που κληρονομεί ο Αλ. Χαρίτσης στο ΥΠ.ΕΣ. έχει ονοματεπώνυμο

Αλλαγή «σκυτάλης» και στο υπουργείο Εσωτερικών, με τον Αλέξη Χαρίτση να παραλαμβάνει από τον μέχρι πρότινος υπουργό Πάνο Σκουρλέτη. Φαίνεται η αποστολή του τελευταίου, να περάσει πάση θυσία τον «Κλεισθένη», που «έβαλε φωτιές» στην Αυτοδιοίκηση, εκτελέστηκε και πλέον δεν είχε άλλο λόγο παραμονής στον υπουργικό θώκο.

Τώρα, ο νέος υπουργός θα αναλάβει να διαχειριστεί το νέο αυτοδιοικητικό τοπίο, που μόνο γαλήνιο δεν δείχνει. Με τις αυτοδιοικητικές κάλπες να «ξεσκονίζονται» ήδη, προκειμένου να στηθούν στα εκλογικά κέντρα τον Μάιο του 2019, ο κ. Χαρίτσης θα κληθεί, μεταξύ άλλων, να αντιμετωπίσει τα όλο και πιο διεκδικητικά αιτήματα των αιρετών, οι οποίοι πιέζονται κι αυτοί να δείξουν στις τοπικές κοινωνίες τους ότι παλεύουν σκληρά για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος «μπελάς» που κληρονομεί ο νέος υπουργός από τον προκάτοχό του είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου. Η πληθωρική πολιτική προσωπικότητα του Γιώργου Πατούλη και η επιθετική αυτοδιοικητική τακτική που ακολουθεί απαιτούν ιδιαίτερες αμυντικές ικανότητες από τον εκάστοτε πολιτικό του αντίπαλο, προκειμένου να μην τον… εκτοπίσουν. Και είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα αφήσει λίγο χρόνο στον κ. Χαρίτση να εκδηλώσει πρώτος τις προθέσεις του απέναντι στους αιρετούς και μετά θα αρχίσει να «τεστάρει» τις άμυνές του.

Το πώς θα χειριστεί τα πράγματα ο νέος υπουργός θα δείξει σύντομα εάν θα αλλάξει κάτι στις σχέσεις μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού ή θα συνεχιστεί το «θερμό» μέτωπο ανάμεσα στις δύο πλευρές. Και θα έχει ενδιαφέρον η συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς οι πολιτικές βλέψεις του κ. Πατούλη παραμένουν στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, οπότε θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι κάθε άλλο παρά θα υποστείλει το αγωνιστικό λάβαρο που έχει σηκώσει εδώ και χρόνια…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet