«Αλλαγή φρουράς» στο ΥΠ.ΕΣ. πριν τις μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση!
Πρόσωπα

«Αλλαγή φρουράς» στο ΥΠ.ΕΣ. πριν τις μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση!

Είναι κι αυτό ένα δείγμα για τη σοβαρότητα με την οποία η κυβέρνηση (και δεν είναι η μόνη, καθώς ανάλογα φαινόμενα παρατηρούνταν και στο παρελθόν) αντιμετωπίζει τα μείζονα θέματα της Αυτοδιοίκησης. Ο λόγος για την αλλαγή υπουργών στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου τη θέση του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή αναλαμβάνει πλέον ο κ. Πάνος Σκουρλέτης. Μια αλλαγή που πραγματοποιήθηκε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η νέα αναδιοργάνωση στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, προκειμένου να διορθωθούν τα «κουσούρια» του «Καλλικράτη», αλλά και να τεθούν νέες βάσεις για την αντιμετώπιση των ουκ ολίγων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της Αυτοδιοίκησης.

Το ζήτημα δεν θα ξένιζε εάν στην Ελλάδα δεν συνέβαινε το παράδοξο όποτε αλλάζει υπουργός σε ένα υπουργείο, ακόμη κι εντός της ίδιας κυβέρνησης, ν’ αλλάζει και η πολιτική του υπουργείου! Έτσι, ναι μεν ο νέος υπουργός «κληρονομεί» από τον προκάτοχό του κάποια ήδη έτοιμα νομοσχέδια που αφορούν στον αυτοδιοικητικό χώρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα θελήσει να βάλει τη δική του «πινελιά» σε αυτά, που δεν είναι βέβαιο εάν και κατά πόσο θα επηρεάσουν την τελική εικόνα του. Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να ακολουθήσει νέα σειρά επαφών του κ. Σκουρλέτη, αυτή τη φορά, με εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου η μία πλευρά να «γνωρίσει» την άλλη και να αποκτηθεί -ξανά μανά- ένα κοινός παρανομαστής συνεννόησης μεταξύ τους.

Κι αναρωτιέται κάποιος: Ποιος λόγος υπαγόρευσε την αντικατάσταση του κ. Κουρουμπλή τη στιγμή που βρισκόταν στην τελευταία φάση των αλλαγών που προωθούσε -προφανώς με την έγκριση της κυβέρνησης- στον αυτοδιοικητικό χώρο; Γιατί δεν αφέθηκε να ολοκληρώσει τουλάχιστον αυτό το στάδιο του έργου του και, εφόσον ο πρωθυπουργός εξακολουθούσε να πιστεύει ότι έπρεπε να μετακινηθεί σε άλλο πόστο, να προχωρήσει στην αλλαγή σε… δεύτερο χρόνο;

Δυστυχώς, η απάντηση είναι ότι, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι οι ανασχηματισμοί δεν πραγματοποιούνται τόσο στη βάση των πραγματικών αναγκών για ανανέωση και διόρθωση πορείας σε κάποιους τομείς κυβερνητικού έργου, όσο για να ικανοποιηθούν ενδοκυβερνητικές ισορροπίες. Κι αυτό, και στην περίπτωση της Αυτοδιοίκησης, μόνο καθυστερήσεις κι αχρείαστες τριβές μπορεί να προκαλέσει.

Ευχόμαστε, πραγματικά, να διαψευστούμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet