Πολλούς πολιτικούς «μνηστήρες» προσελκύει η Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη
Πρόσωπα

Πολλούς πολιτικούς «μνηστήρες» προσελκύει η Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη

Η παραίτηση της κας Μαρίνας Πατούλη – Σταυράκη από τη θέση της προέδρου του νομικού προσώπου ΠΕΑΠ («Τα βρόντηξε κάτω» η Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη από το ΠΕΑΠ) αναμφίβολα σηματοδοτεί πολιτικές εξελίξεις στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Οι λόγοι είναι απλοί, όσο κι εμφανείς.

Η κα Πατούλη – Σταυράκη, εκτός από το πλούσιο πολιτιστικό έργο που όλοι αναγνωρίζουν ότι παρήγαγε για όσο καιρό ήταν στο «πηδάλιο» του ΠΕΑΠ, ήταν και η πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος κατά τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Παράλληλα, η ίδια είναι εντεταλμένη σύμβουλος του νεοσύστατου τομέα Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ (Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας), μέσω του οποίου -ακόμη κι εκτός ΠΕΑΠ- έχει ευρύ πεδίο δράσης σε έναν χώρο που έχει αποδείξει ότι τον… έχει στο αίμα της.

Ωστόσο, η τοποθέτησή της κατά την πρόσφατη κοπή πίτας του νομικού προσώπου (Πίτα ΠΕΑΠ με πολιτικά μηνύματα από την πρόεδρο Μ. Πατούλη – Σταυράκη) κατέστησε σαφές ότι οι φιλοδοξίες της δεν σταματούν στον Πολιτισμό, αλλά επεκτείνονται σε όλο το φάσμα της τοπικής καθημερινότητας. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωσή της ότι παραμένει «ενεργή πολίτης» και «μάχιμη δημοτική σύμβουλος». Το τι σημαίνει αυτό για το μέλλον, μάλλον είναι κάτι που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η ίδια στο επόμενο διάστημα…

Το σίγουρο είναι ότι το «πολιτικό κεφάλαιο» που έχει δημιουργήσει ήδη προσελκύει αρκετούς γύρω της, οι οποίοι θα προσπαθήσουν ν’ αντλήσουν οφέλη από αυτό, είτε προς το συμφέρον της πόλης, είτε προς ίδιον συμφέρον. Κι εκεί, δηλαδή από τον τρόπο που η ίδια θα χειριστεί κατά περίπτωση τους πολιτικούς μνηστήρες, θα διαφανεί και ο τρόπος που θα πορευτεί τα επόμενα χρόνια στην αυτοδιοικητική πολιτική σκηνή.

Πάντως, η ίδια έχει βάλει τους όρους και τους κανόνες για όσους επιλέξουν να συνεργαστούν μαζί της, χρησιμοποιώντας με επιμονή κι επανειλημμένως τους όρους «διαφάνεια» και «χρηστή διοίκηση». Και, τουλάχιστον μέχρι σήμερα -και η πρόσφατη παραίτησή της το επιβεβαιώνει- δείχνει ότι στο συγκεκριμένο θέμα «δεν σηκώνει εκπτώσεις»…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet