Πρώτες «αναγνωριστικές βολές» μεταξύ Θ. Αμπατζόγλου και Π. Βραχνού
Πρόσωπα

Πρώτες «αναγνωριστικές βολές» μεταξύ Θ. Αμπατζόγλου και Π. Βραχνού

Άρχισαν τα «όργανα» στον Δήμο Αμαρουσίου, αφού – όπως ήταν φυσικό – η πολυδιάσπαση της παράταξης του νυν δημάρχου Γιώργου Πατούλη σε επιμέρους δημοτικούς συνδυασμούς δημιουργεί εντάσεις και «τριγμούς». Ο λόγος είναι η προσπάθεια των επικεφαλής των παρατάξεων που έχουν δημιουργηθεί να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους δημοτικούς συμβούλους από την Ανθρώπινη Πόλη, που διοικεί μέχρι σήμερα τον Δήμο.

Στην προσπάθεια αυτή συμβαίνουν μεταπηδήσεις, μεταγραφές, πισωγυρίσματα και ό,τι άλλο μπορεί να φαντασθεί κάποιος, με αποτέλεσμα το κλίμα που δημιουργείται να είναι ιδιαίτερα βαρύ. Αυτό διαφάνηκε πρόσφατα και στις αναφορές δύο εκ των υποψηφίων δημάρχων, αυτή του γιατρού Πάνου Βραχνού και του «επίσημου» υποψηφίου με τη Ν.Δ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Ο πρώτος, μιλώντας στην επίσημη παρουσίαση της παράταξής του, έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, «για εκείνους που υπογράφουν σήμερα και αύριο αλλάζουν χρώμα στην υπογραφή τους, στο μελάνι, στο στυλό τους, με άγνωστες υποσχέσεις και πολιτικές, το λιγότερο, αδιαφανείς διαδικασίες και συναλλαγές». Έθεσε, μάλιστα, και θέμα αξιοπιστίας εκείνων των συνδυασμών που υποδέχονται «τη ξεδιάντροπη πολιτική αποστασία, που εντάσσουν τους αποστάτες στην πολιτική τους ομπρέλα».

Και για να το κάνει πιο συγκεκριμένο, μίλησε για όσους «καπηλεύονται τα συνθήματα για μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ (σ.σ.: ο συνδυασμός του νυν δημάρχου Αμαρουσίου), που ουσιαστικά δεν θέλουν, δεν την πιστεύουν και το όνομα ενός συνδυασμού που άφησε ΕΠΟΧΗ στα δρώμενα της πόλης την τελευταία 12ετία».

Μάλιστα, κάλεσε τον Γ. Πατούλη να πάρει δημόσια θέση για το θέμα και να αποδώσει «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, λίγα 24ωρα αργότερα, αισθάνθηκε την ανάγκη να δημοσιοποιήσει ένα άρθρο περί «αξιοπιστίας του πολιτικού λόγου», όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι «οι πολίτες έχουν κουραστεί αρκετά από πρακτικές προσωπικής προβολής ή προώθησης διχαστικών αντιλήψεων και συμπεριφορών, σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ζωής της χώρας. Όπου άλλα λέει κάποιος, άλλα κάνει και άλλα σκέπτεται…».

Είπε, επίσης, ότι ο ίδιος θα υπηρετήσει πιστά την καθαρότητα, «πέρα από εσωτερικές παθογένειες, όπου οι πολίτες εμβρόντητοι θα παρακολουθούν, άλλα να λέγονται δημόσια, άλλα να γίνονται κι άλλα να συμφωνούνται στο παρασκήνιο».

Μάλιστα, προειδοποίησε… αόριστα να μην εκλαμβάνεται η πολιτική ευπρέπεια ως αδυναμία, «γιατί μάλλον κάποιοι υποτίμησαν τη στάση μου ως τώρα, που αποτελεί συνειδητή προσωπική επιλογή ήθους και διαχρονικής στάσης στη δημόσια ζωή».

Αν και οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι απέφυγαν να κατονομάσουν τους «στόχους» των «βελών» που εξαπέλυσαν, είναι σαφές ότι ο ένας «μιλούσε» στον άλλον, αφού είναι γνωστό ότι κυρίως ανάμεσά τους γίνεται η «μοιρασιά» των νυν δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας. Όπως, επίσης, είναι γνωστό ότι η κάθοδος του Πάνου Βραχνού στον Δήμο Αμαρουσίου ουσιαστικά έθεσε υπό αμφισβήτηση την επιμονή της Νέας Δημοκρατίας να υποδείξει έναν «εξωκοινοβουλευτικό» για υποψήφιο δήμαρχο στην πόλη.

Το άγνωστο είναι σε ποιον βαθμό θα φθάσει η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών και αν θα πάρει και πιο προσωπικό χαρακτήρα. Πάντως, το τελευταίο δεν φαίνεται να έχει και μεγάλες πιθανότητες, τουλάχιστον με βάση τη μέχρι σήμερα πολιτική συμπεριφορά και των δύο…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet