Πρώτες… διαφοροποιήσεις στην Ενότητα από το “διαζύγιο” στον ΣΥΡΙΖΑ
Πρόσωπα

Πρώτες… διαφοροποιήσεις στην Ενότητα από το “διαζύγιο” στον ΣΥΡΙΖΑ

Το σχίσμα που επήλθε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας των τελευταίων δραματικών πολιτικών εξελίξεων, οι οποίες οδήγησαν, μεταξύ άλλων, και στη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας, του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δεν θα μπορούσε παρά να έχει αντίκτυπο και στις δημοτικές παρατάξεις που στηρίχθηκαν στις πρόσφατες εκλογές από το πρώην κυβερνητικό κόμμα.

Μία από αυτές τις παρατάξεις είναι και η Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, που κατέχει τη θέση της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Ήδη, ο επικεφαλής της παράταξης Λευτέρης Μαγιάκης διαχώρισε ξεκάθαρα τη θέση του από την πολιτική που υιοθέτησε μετά το δημοψήφισμα ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία οδήγησε στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου (Λ. Μαγιάκης: Το «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν επηρεάζει την Ενότητα), αποχωρώντας από την τοπική Οργάνωση Μελών, δηλώνοντας ωστόσο ότι δεν μετέχει πολιτικά στη Λαϊκή Ενότητα.

Σε αντίθεση με τον κ. Λ. Μαγιάκη, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Μαίρη Διακολιού φαίνεται όχι μόνο να διαχωρίζει τη θέση της από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να… ρέπει φανερά και προς τη Λαϊκή Ενότητα. Και γράφουμε «φαίνεται» γιατί η εν λόγω δημοτική σύμβουλος δεν έχει προβεί σε κάποια δημόσια δήλωση, αλλά προτιμά την προσωπική σελίδα της στο facebook, προκειμένου να εκφράσει αφ’ ενός την αντίθεσή της στη μεταστροφή του πρώην κυβερνώντος κόμματος (μάλιστα, μερικές φορές, με αναρτήσεις που προκαλούν έντονες αντιδράσεις από τους πρώην «συντρόφους» της, όπως αυτή με την παραποιημένη αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ) κι αφ’ ετέρου την έμμεση στήριξη προς το πολιτικό σχήμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ανάρτηση Μ. Διακολιού (1)Ανάρτηση Μ. Διακολιού (2)Ανάρτηση Μ. Διακολιού (3)Ανάρτηση Μ. Διακολιού (4)

Υπό αυτές τις συνθήκες, μένει να αποδειχθεί πώς θα επιδράσει στην εσωτερική συνοχή της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι ο κομματικός… επαναπροσανατολισμός δύο εκ των έξι δημοτικών συμβούλων της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet