Σε… βαθιά και κυματώδη νερά ο Κωνσταντίνος Γερολυμάτος
Πρόσωπα

Σε… βαθιά και κυματώδη νερά ο Κωνσταντίνος Γερολυμάτος

Το να αναλαμβάνεις θέση διοίκησης στην κορύφωση μιας συνολικής οικονομικής κρίσης και να θέλεις ταυτόχρονα να εφαρμόσεις μία νέα πολιτική (εναλλακτική) προσέγγιση στα τοπικά πράγματα είναι από μόνο του δύσκολο πείραμα. Το οποίο γίνεται σαφώς δυσκολότερο όταν αναγκαστικά καλείσαι να χρησιμοποιήσεις “εργαλεία” σχεδιασμένα από άλλους, τα οποία ο ίδιος δεν αποδέχεσαι.

Σε μία τέτοια θέση έχει βρεθεί ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας – Προσχολικής Αγωγής – Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής του Δήμου Χαλανδρίου. Ο κ. Κωνσταντίνος Γερολυμάτος, “με το καλημέρα”, βρέθηκε αντιμέτωπος με σαφώς μεγάλους “μπελάδες”. Η φιλοξενία παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, τα πλημμυρικά φαινόμενα που ταλαιπωρούν την πόλη σε κάθε μεγάλη βροχόπτωση, η τραγική κατάσταση των σχολείων, αλλά και το ανοιχτό θέμα του καταυλισμού Ρομά στο Νομισματοκοπείο δοκιμάζουν τα νεύρα και τις αντοχές της νέας δημοτικής αρχής και κατά συνέπεια, του αρμόδιου αντιδημάρχου.

Την ίδια στιγμή, όπως φάνηκε και σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Κ. Γερολυμάτος συνειδητοποιεί στην πράξη ότι τόσο το θεσμικό πλαίσιο, όσο και η ολοένα μειούμενη κρατική χρηματοδότηση, του αφήνουν ελάχιστα περιθώρια να εφαρμόσει όλα όσα ίσως έχει στο μυαλό του. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα ξεπεράσει το εύλογο αδιέξοδο και κυρίως το πώς θα διαχειριστεί την κριτική από τα έδρανα της μειοψηφίας, η οποία -προβλέπουμε ότι- όσο περνά ο καιρός θα αυξάνει σε ένταση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet