Σπ. Σταθούλης και Κ. Ρώτας σε… απόσταση, και δεν είναι οι μόνοι
Πρόσωπα

Σπ. Σταθούλης και Κ. Ρώτας σε… απόσταση, και δεν είναι οι μόνοι

Το «θερμό» επεισόδιο μεταξύ των αντιδημάρχων Οικονομικών και Πολεοδομικών Θεμάτων του Δήμου Αμαρουσίου, Σπύρου Σταθούλη και Κώστα Ρώτα, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο μάλιστα χρειάστηκε την «πυροσβεστική» παρέμβαση του προέδρου του Σώματος για να λήξει, μάλλον δεν πρέπει να ξενίζει. Θα πρέπει να θεωρηθεί ως το συνδυασμένο αποτέλεσμα μιας ακόμη κομματικής παρέμβασης στον χώρο της Αυτοδιοίκησης και ενός εκλογικού νόμου που αφήνει περιθώρια για «πειραματισμούς» σε πολλούς…

Έτσι, η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου ως υποψήφιο δήμαρχο στις εκλογές του 2019, αγνοώντας ουσιαστικά τις δηλωμένες προθέσεις αρκετών δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που επιζητούσαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον Δήμο, λειτούργησε τελικώς ως «θρυαλλίδα» σε ό,τι αφορά την ενότητα της παράταξης της πλειοψηφίας. Άρα, το επεισόδιο μεταξύ των Σπ. Σταθούλη (ήδη, στρατευμένου με το ψηφοδέλτιο Αμπατζόγλου) και Κ. Ρώτα (δεν έχει ανοίξει ακόμη τα… χαρτιά του), μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως ένα επεισόδιο του… σίριαλ που θα ζήσουμε για λίγο καιρό ακόμη, μέχρι να απορροφηθούν οι «κραδασμοί» και να «δέσουν» οι τελικές υποψηφιότητες.

Πότε θα γίνει αυτό; Μάλλον, από του χρόνου, καθώς με τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που μιλήσαμε και τους οποίους ρωτήσαμε για τις προθέσεις τους, κούνησαν προβληματισμένοι το κεφάλι και μας απάντησαν με ένα αόριστο «θα δείξει»… Εκτός και αν κάποιοι θελήσουν να αποκαλύψουν την επόμενη κίνησή τους μέσα στις γιορτές, ως «μποναμά» στην παράταξη που θα επιλέξουν.

Όποια κι αν είναι όμως η χρονική συγκυρία που θα εκδηλωθεί η όποια κίνηση, αυτό που διαφαίνεται προς το παρόν είναι ότι μπορεί στο Μαρούσι να έχουμε ρεκόρ υποψηφιοτήτων – και όχι μόνο στον χώρο της κεντροδεξιάς – πάντα σε σχέση με την εκλογική προϊστορία του Δήμου. Εκτός και εάν μπαίνοντας προς την τελική ευθεία, η σκληρή αριθμητική (πρέπει να συμπληρωθούν αξιοπρεπώς τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια) και οι ψυχραιμότερες σκέψεις οδηγήσουν κάποιους να «ανακρούσουν πρύμναν» και αποσύρουν την υποψηφιότητά τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet