«Στριμώχνεται» πολιτικά ο δήμαρχος Πεντέλης Δ. Στεργίου-Καψάλης
Πρόσωπα

«Στριμώχνεται» πολιτικά ο δήμαρχος Πεντέλης Δ. Στεργίου-Καψάλης

Θα πρέπει να είναι πρωτόγνωρη εικόνα για τον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη αυτή της «φραγμένης» από εργαζόμενους εισόδου του δημαρχείου στα Μελίσσια. Μάλλον δεν φανταζόταν ότι οι άνθρωποι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθημερινά στις διάφορες δημοτικές υπηρεσίες και οι οποίοι -όπως έλεγε παλαιότερα ο ίδιος «έπιναν νερό στ’ όνομά του»– πλέον «δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό».

Κι όμως θα έπρεπε να την είχε φανταστεί αυτή την εικόνα. Τα παράπονα για τη συγκεντρωτική-αυταρχική συμπεριφορά του δημάρχου «σιγόβραζαν» εδώ και καιρό σε διάφορες υπηρεσίες και όσο περνούσε ο καιρός άρχιζαν ν’ ακούγονται όλο και δυνατότερα. Το θέμα του επιδόματος των 176 ευρώ ήταν απλώς «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για τους εργαζόμενους, που θεωρούν ότι ο κ. Στεργίου τους εξαπάτησε κατάφωρα, «κάνοντας στροφή 180 μοιρών» στο θέμα της καταβολής των συγκεκριμένων χρημάτων. «Δεν είναι μόνο ότι μας στερεί χρήματα που έχουμε ανάγκη, αλλά το γεγονός ότι άλλα μας έλεγε τη μία μέρα και άλλα την άλλη», μας έλεγε αγανακτισμένος εργαζόμενος στην είσοδο του δημαρχείου, κατά τη συγκέντρωση της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2017.

Ωστόσο, η περίπτωση των εργαζομένων δεν είναι η μοναδική που βάζει στο «στόχαστρο» της κριτικής τον δήμαρχο, ακόμη και από μία μερίδα συνεργατών του, οι οποίοι αν και επιλέγουν προς το παρόν να μένουν… επισήμως «σιωπηλοί», δεν κρύβουν σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τη δυσφορία τους για σειρά επιλογών του κ. Στεργίου. Από την πλευρά τους, στελέχη της μειοψηφίας δεν έχουν κανένα λόγο να κρατούν τα προσχήματα και μιλούν ανοιχτά για «ανικανότητα του δημάρχου να χειριστεί τα προβλήματα ενός σύγχρονου δήμου». 

«Είναι άλλο να είσαι κοινοτάρχης στην Π. Πεντέλη κι άλλο δήμαρχος στον ενιαίο Δήμο Πεντέλης» ήταν το «φαρμακερό» σχόλιο παράγοντα της μειοψηφίας, ο οποίος προέβλεψε ότι, όσο θα περνά ο καιρός, τόσο και «θ’ αποδεικνύεται η “γύμνια” της διοίκησης του Δήμου».

Βέβαια, ο δήμαρχος Πεντέλης παραμένει ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός παράγοντας και, αναμφίβολα, έχει συλλάβει τ’ αρνητικά μηνύματα που έρχονται από το εσωτερικό και το εξωτερικό του δημαρχιακού μεγάρου. Το ζήτημα είναι πόσο επιτυχημένα μπορεί «να γυρίσει το παιχνίδι» και ν’ αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Κατά τους αντιπάλους του, αυτό είναι αδύνατο. Αντιθέτως, όπως υποστηρίζουν, όσο θα πληθαίνουν οι αντιδράσεις, τόσο ο δήμαρχος θα χάνει την ψυχραιμία του και θα διολισθαίνει σε πιο αυταρχικές συμπεριφορές.

Μένει να φανεί εάν θα επιβεβαιωθούν στις προβλέψεις τους ή ο κ. Στεργίου θ’ αποδείξει ότι παραμένει πολύ σκληρός για να πεθάνει (πολιτικά)…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet