Σωτήρης Ησαΐας: Το “κρύο αίμα” στο “καυτό” Δημοτικό Συμβούλιο της Αγ. Παρασκευής
Πρόσωπα

Σωτήρης Ησαΐας: Το “κρύο αίμα” στο “καυτό” Δημοτικό Συμβούλιο της Αγ. Παρασκευής

Είναι από τους δημοτικούς συμβούλους που αποφεύγει να «χαϊδεύει αυτιά» και δεν διστάζει να εκφράσει την άποψή του ακόμη και αν η αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος είναι κατάμεστη από πολίτες που θα ήθελαν να ακούσουν κάτι «διαφορετικό».  Μάλιστα, αρκετές φορές έχει διαφοροποιηθεί εμφανώς από την «κεντρική γραμμή» της παράταξης στην οποία ανήκει, αν αυτή δεν συνάδει με τον δικό του «κώδικα» περί του «πολιτεύεσθαι».

Ο λόγος για τον Σωτήρη Ησαΐα, δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, ο οποίος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο δημοτικός σύμβουλος με το «κρύο αίμα», αφού οι παρεμβάσεις του είναι πάντοτε ψύχραιμες και ορθολογικά διατυπωμένες, χωρίς ακραίες αιχμές προς τους πολιτικούς αντιπάλους του, κι όλα αυτά σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που κάθε άλλο παρά… ήπιο θα μπορούσε να θεωρηθεί.

Ίσως να είναι κι αυτός ο λόγος που οι πολιτικοί του αντίπαλοι, ακόμη και όσοι διαφωνούν κάθετα με τις απόψεις του, τον σέβονται και τον υπολογίζουν. Την ίδια στιγμή, η τακτική του να αποφεύγει να εμπλακεί σε ανούσιες πολιτικές αντιπαραθέσεις και προσωπικά σχόλια, που αποπροσανατολίζουν το Σώμα από το να μπει στην ουσία των θεμάτων, καθιστά ακόμη πιο… ενοχλητικό τον έλεγχο προς τη δημοτική Αρχή.

Δεν ξέρουμε, βέβαια, πώς «διαβάζεται» η στάση του εντός της παράταξης στην οποία ανήκει, αφού όπως φαίνεται ο Σ. Ησαΐας ακολουθεί τη δική του πολιτική πορεία, δείχνοντας να θέλει να πάρει πάνω του το κύριο αντιπολιτευτικό βάρος της μείζονος μειοψηφίας.

Αν μη τι άλλο, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η παρουσία του σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που καλείται να αντιμετωπίσει ολοένα και μεγαλύτερες προκλήσεις, αφού -λόγω και της οικονομικής κρίσης- τα προβλήματα της πόλης γιγαντώνονται και πλέον γίνεται εμφανές ότι αυτά δεν μπορούν να λυθούν με «παρελθοντολογίες» και νοοτροπίες του τύπου «να μην στενοχωρήσουμε κανέναν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet