Το δηκτικό σχόλιο Ντινόπουλου και η απάντηση Ξ. Μανιατογιάννη στην ορκωμοσία
Πρόσωπα

Το δηκτικό σχόλιο Ντινόπουλου και η απάντηση Ξ. Μανιατογιάννη στην ορκωμοσία

Δεν ξέρουμε πώς θα διαμορφωθεί το κλίμα αντιπαράθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων, υπό τη νέα σύνθεσή του, πάντως το σχόλιο του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Αργύρη Ντινόπουλου, στην τελετή ορκωμοσίας, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, μόνο «χαμηλών τόνων» δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί.

Παίρνοντας τον λόγο για έναν σύντομο χαιρετισμό (σημείο 18.38 στο βίντεο), ο κ. Ντινόπουλος προχώρησε σε μια δηκτική δήλωση για την παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση.

«Να χαιρετίσω την παρουσία των μελών του Κοινοβουλίου, κύριε Ζαχαριάδη, κυρία Ξενογιαννακοπούλου, κύριε Κατρούγκαλε» ξεκίνησε ο επικεφαλής της παράταξης Βριλήσσια Δυνατά, για να προσθέσει: «Τα Βριλήσσια σάς δώσαν την ευκαιρία να είστε παρόντες στην ορκωμοσία του δημάρχου. Έτσι κι αλλιώς, δεν είχατε πολλές ευκαιρίες τέτοιες στην εκλογική σας περιφέρεια, τα Βριλήσσια όμως σας δώσαν αυτήν την ευκαιρία».

Η δήλωση του κ. Ντινόπουλου προκάλεσε αποδοκιμασίες από την πλευρά κάποιων πολιτών, κάτι που ωστόσο δεν πτόησε τον ομιλητή, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι θα αντιμετωπίσει τον επανεκλεγέντα δήμαρχο «ως πολιτικό ανταγωνιστή και όχι ως πολιτικό εχθρό», ασκώντας τον ελεγκτικό ρόλο που κατέχει κάθε δημοτική αντιπολίτευση.

Πώς αντέδρασε ο κ. Ξένος Μανιατογιάννης στην πρόκληση; Λειτούργησε ως καλός οικοδεσπότης και προσπάθησε να  μην οξύνει το κλίμα, απαντώντας ωστόσο εμμέσως στον κ. Ντινόπουλο (σημείο 20.22 στο βίντεο).

Έτσι, αμέσως μετά το καλωσόρισμά του, ο δήμαρχος σημείωσε εμφατικά:

«Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι είσαστε εδώ, απ’ όπου κι αν προέρχεστε πολιτικά. Απ’ όπου κι αν προέρχεστε πολιτικά κι έχετε το θάρρος να είστε εδώ χθες, σήμερα, αύριο, μεθαύριο και τουλάχιστον με εμένα δήμαρχο θα έχετε πάντα το θάρρος όλοι, από όλους τους πολιτικούς χώρους, να είστε εδώ, να μπορούμε μαζί να συνδημιουργούμε. Γιατί αυτή είναι η πεμπτουσία της προσπάθειάς μας και η πεμπτουσία του θεσμικού μας ρόλου στην Αυτοδιοίκηση».

Σίγουρα οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι θα χρειαστεί να «διασταυρώσουν» πολλές φορές τα «ξίφη» τους κατά τη διάρκεια της νέας δημοτικής περιόδου. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι αυτό θα γίνει σε βάση προγραμματική και αμιγώς πολιτική και όχι με περιττούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς, που τίποτε δεν έχουν να προσφέρουν στην παραγωγή πολιτικού έργου στην Αυτοδιοίκηση…

Δείτε το βίντεο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet