Το πρόσωπο των ημερών είσαι… Εσύ που προσφέρεις
Πρόσωπα

Το πρόσωπο των ημερών είσαι… Εσύ που προσφέρεις

Το πρόσωπο των ημερών δεν είναι πολιτικό, παρά την έντονη πολιτική επικαιρότητα που μας «βομβαρδίζει» ειδησεογραφικά.

Το πρόσωπο των ημερών δεν είναι «αναγνωρίσιμο», τουλάχιστον όχι με την τρέχουσα σημασία του όρου.

Το πρόσωπο των ημερών δεν θα γίνει πρωτοσέλιδο σε κάποιο ΜΜΕ, ούτε καν μονόστηλο σε εφημερίδες.

Το πρόσωπο των ημερών είναι τα πιτσιρίκια του νηπίου που, μαζί με τους τους δασκάλους τους, πηγαίνουν κάποια τρόφιμα που συγκέντρωσαν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.

Είναι τα παιδιά της όποιας αθλητικής ομάδας που, αφήνοντας για λίγο τις προπονήσεις, επισκέφθηκαν το ΚΑΠΗ της περιοχής τους και κράτησαν λίγες στιγμές συντροφιάς σε όσους κατέγραψαν κάποτε τα δικά τους… ρεκόρ στη ζωή.

Είναι ο ανώνυμος παπάς της ενορίας που, χωρίς να ξεχωρίζει θρησκεύματα και συνειδήσεις, βοηθά όποια οικογένεια δεινοπαθεί στη μικρή εκκλησιαστική επικράτειά του.

Το πρόσωπο των ημερών είσαι Εσύ, ο «ανώνυμος» πολίτης, που ίσως να… τραβάς τα δικά σου ζόρια, αλλά ξέρεις ότι κάποιοι… τραβούν περισσότερα.

Είσαι Εσύ που έχεις συνειδητοποιήσει ότι η προσφορά στον διπλανό σού επιστρέφεται διπλή κι αν όχι υλικά, τουλάχιστον ηθικά.

Είσαι Εσύ που δεν αφήνεις στιγμή τον αγώνα για να καλυτερεύσεις την κοινωνία γύρω σου, παρά μόνο για εκείνα τα ελάχιστα λεπτά που θα χρειαστούν για να στηρίξεις τον ανήμπορο συνοδοιπόρο σου.

Χωρίς αυτό το πρόσωπο, το δικό Σου πρόσωπο, καμία κοινωνική αλλαγή δεν μπορεί να συντελεστεί, καμία πρόοδος δεν πρόκειται να επιτευχθεί. Με άλλα λόγια, εάν το ερώτημα είναι «σε ποια κοινωνία θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας», η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι «σε αυτήν που θα διαμορφώσουν τα έργα και η προσφορά μας»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet