«Τρέχει» κάτι με τις διαφοροποιήσεις του Δ. Σταυρόπουλου από τη Συμπολιτεία;
Πρόσωπα

«Τρέχει» κάτι με τις διαφοροποιήσεις του Δ. Σταυρόπουλου από τη Συμπολιτεία;

Όσο πάνε και πληθαίνουν οι περιπτώσεις όπου ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης Δημήτρης Σταυρόπουλος διαφοροποιείται από την παράταξή του (Συμπολιτεία) και ψηφίζει «ανάποδα» από τα υπόλοιπα μέλη της τελευταίας.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας 4 Ιουλίου 2016, στη συζήτηση για την αναγκαιότητα αγοράς οικοπέδου στη ΒΙΟΠΑ Γέρακα για τη δημιουργία Πράσινου Σημείου του Δήμου, κι ενώ η κα Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε «παρούσα», επικαλούμενη την έλλειψη οικονομικών στοιχείων στην εισήγηση, που θα βοηθούσαν στη λήψη σωστής απόφασης, ο κ. Δ. Σταυρόπουλος όχι απλώς υπερψήφισε, αλλά είχε χαρακτηρίσει και ως «ευλογία» την κίνηση του δημάρχου να αγοράσει το οικόπεδο (Ένα βήμα πιο κοντά στο Πράσινο Σημείο ο Δήμος Πεντέλης).

Την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 το θέμα που συζητείτο στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης ήταν εξίσου σημαντικό, καθώς αφορούσε στην ανάθεση σε ιδιώτη της αναβάθμισης του οδοφωτισμού στον Δήμο («Στενό μαρκάρισμα» στον δήμαρχο για τον οδοφωτισμό στον Δήμο Πεντέλης).

Από πλευράς Συμπολιτείας, ο κ. Κώστας Καλλιανιώτης τοποθετήθηκε ξεκάθαρα κατά της απόσυρσης του θέματος, προκειμένου να έρθει πιο ολοκληρωμένο και με πλήρη στοιχεία για τις εναλλακτικές λύσεις που υπήρχαν, και όταν αυτό δεν έγινε δεκτό, καταψήφισε την εισήγηση, όπως έπραξαν και τα άλλα παρόντα μέλη της μείζονος (Βλάσσης Σιώμος, Δήμητρα Κεχαγιά, Γεωργία Μητροπούλου και Γεώργιος Δρόσος), όχι όμως και ο κ. Δ. Σταυρόπουλος, ο οποίος έδωσε τη θετική ψήφο του!

Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν κατά συνείδηση και άρα, δεν τίθεται ζήτημα με τη στάση του κ. Δ. Σταυρόπουλου. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, τουλάχιστον για δύο λόγους:

Ο πρώτος είναι ότι τα θέματα στα οποία διαφοροποιήθηκε ο κ. Σταυρόπουλος κάθε άλλο παρά ασήμαντα μπορούν να θεωρηθούν.

Ο δεύτερος είναι οι χείριστες σχέσεις μεταξύ του επικεφαλής της παράταξής του, Μανώλη Γραφάκου και του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη. Πολύ δε περισσότερο, που και στη συνεδρίαση για τον οδοφωτισμό, όσο και σε προηγούμενες συνεδριάσεις, ο δήμαρχος δεν έχασε την ευκαιρία να αφήσει αιχμές για «τα χρέη και τα δάνεια που του κληροδότησε» η διοίκηση του κ. Μ. Γραφάκου στον πρώην Δήμο Μελισσίων.

Και μπορεί όταν ζητήσαμε από κάποια μέλη της παράταξης της Συμπολιτείας να μας σχολιάσουν το γεγονός, να εισπράξαμε ένα γεμάτο νόημα χαμόγελο, φανταζόμαστε όμως ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να εξηγήσει τη στάση ενός δημοτικού συμβούλου που ψηφίστηκε με το ψηφοδέλτιο του κ. Μ. Γραφάκου…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet