Κάτι δεν πάει καλά με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Αστέριο Γαβότση…
Πρόσωπα

Κάτι δεν πάει καλά με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Αστέριο Γαβότση…

Η υπόθεση του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης «σηκώνει» μεγάλη συζήτηση, η οποία δεν είναι του παρόντος άρθρου. Ούτε θα κρίνουμε από τη στήλη αυτή την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δημουργηθούν σχολεία προσφύγων εκτός των σχολείων του Δήμου, προειδοποιώντας σε διαφορετική περίπτωση με «ομαδικές κινητοποιήσεις».

Εμείς θα αναφερθούμε σε ένα γεγονός που έλαβε χώρα λίγες μέρες πριν έρθει στη δημοσιότητα το θέμα με τα προσφυγόπουλα, που είχε πρωταγωνιστή τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση κι αφορούσε φήμες για εγκατάσταση προσφύγων σε σπίτια εργολάβου.

Στα σχετικά πλάνα του βίντεο του ιστοτόπου politesoraiokastrou.gr, τα οποία αφορούν σε δημόσια τοποθέτηση του δημάρχου σε συγκέντρωση σε πλατεία, μεταξύ άλλων υπάρχει και ο εξής διάλογος:

-Πολίτης: Πώς; Νόμιμα; Με ποιον τρόπο;

-Δήμαρχος: Νόμιμα δεν υπάρχει.

-Πολίτης: Άρα μου λες να πάω να ανοίξω κεφάλια;

-Δήμαρχος: Μπράβο, αυτό το είπες εσύ. Δεν το είπα εγώ.

Και μόνο από τον διάλογο αυτόν φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Το να παραδέχεται ότι η δημοτική Αρχή δεν μπορεί να επέμβει σε ιδιωτικό χώρο για ν’ αποτρέψει την εγκατάσταση προσφύγων και ουσιαστικά να προτρέπει τους πολίτες να το κάνουν, ενώ παραδέχεται ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει με νόμιμο τρόπο, αν μη τι άλλο δεν συνάδει με τον ρόλο ενός εκπροσώπου θεσμικού φορέα.

Δεν εξετάζουμε καν αν ο εν λόγω δήμαρχος διαπνέεται από ρατσιστικά ή άλλα σύνδρομα (αυτό ας απασχολήσει την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους του), ωστόσο δεν μπορούμε παρά να εκπλησσόμεθα με την ευκολία του να αποδεχθεί μία παράνομη ενέργεια, αρκεί αυτή να γίνει από τους πολίτες του Δήμου του και όχι από τη δημοτική Αρχή του…

Άραγε, η στάση αυτή δεν υπόκειται σε έλεγχο από την πλευρά της Δικαιοσύνης;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet