Γιατί ο αντιδήμαρχος Ευ. Παπανικολάου συγκεντρώνει τα «πυρά» της μειοψηφίας;
Ευάγγελος Παπανικολάου
Πρόσωπα

Γιατί ο αντιδήμαρχος Ευ. Παπανικολάου συγκεντρώνει τα «πυρά» της μειοψηφίας;

Στο… κάδρο της κριτικής της μειοψηφίας έχει μπει εδώ και καιρό ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, Ευάγγελος Παπανικολάου. Ο λόγος είναι ότι, όπως υποστηρίζουν οι αντιπολιτευόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι, «δεν υπάρχει ούτε μία εισήγηση τεχνικού έργου που να έχει φέρει ο κ. Παπανικολάου στο Δημοτικό Συμβούλιο η οποία να είναι χωρίς λάθη». Κάποιοι αποδίδουν το συγκεκριμένο γεγονός σε «προχειρότητα» από πλευράς αντιδημάρχου, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι οι επαναλαμβανόμενες «πλημμέλειες» υποκρύπτουν σκοπιμότητες…

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχει σχεδόν καμία συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης-Πεύκης για θέμα τεχνικής φύσης, αρμοδιότητας του κ. Ευ. Παπανικολάου, που να μην οδηγεί σε ένταση, ακόμη και σε διακοπή της συνεδρίασης, μέχρι να ηρεμήσουν τα… πνεύματα.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος αρνείται ότι οι εισηγήσεις του είναι πλημμελείς, με το βασικό επιχείρημα ότι αυτές συντάσσονται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, από ειδικούς επιστήμονες, ενώ αποδίδει τη σφοδρότατη κριτική από πλευράς μειοψηφίας σε προσπάθεια «στοχοποίησής» του. Στις δε έντονες παρατηρήσεις της μειοψηφίας, γιατί ποτέ δεν βρίσκεται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εκπρόσωπος της Τεχνικής Υπηρεσίας ώστε να απαντά στα ερωτήματα των συμβούλων, ο αντιδήμαρχος είναι… αφοπλιστικός: «Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τους υπαλλήλους να βρίσκονται εδώ εκτός ωραρίου(!) – Εξάλλου, όποιος έχει ερωτήματα, μπορεί να πάει στην Τεχνική Υπηρεσία σε εργάσιμες ώρες και να ενημερωθεί(!)».

Μάλλον, διαφεύγει του κ. αντιδημάρχου ότι εργάσιμες ώρες δεν υπάρχουν μόνο για τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας, αλλά και για πολλούς εκ των δημοτικών συμβούλων. Επίσης, του διαφεύγει ότι σε όλους τους άλλους Δήμους, εκπρόσωποι των τεχνικών και οικονομικών υπηρεσιών είναι πάντοτε παρόντες ιδιαίτερα όταν συζητούνται σημαντικά θέματα που άπτονται των υπηρεσιών τους και μάλιστα, κάποιοι ξενυχτούν μέχρι αργά για τον λόγο αυτό.

Όσο για την πληρότητα των εισηγήσεων της Τεχνικής Υπηρεσίας, το γεγονός ότι στη συνεδρίαση της Τρίτης 18 Οκτωβρίου 2016 αναγκάστηκε (και δεν ήταν η πρώτη φορά) να συμφωνήσει στην αναβολή συζήτησης του θέματος για τη συντήρηση οδοστρωμάτων στον Δήμο (Τα όμβρια… έπνιξαν τις ασφάλτους στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης), μάλλον τον διαψεύδει.

Δεν γνωρίζουμε πού μπορεί να οφείλονται οι ελλείψεις που η μειοψηφία εντοπίζει στις εισηγήσεις του αντιδημάρχου. Ούτε γνωρίζουμε εάν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο των παρατάξεων της μειοψηφίας για «στοχοποίηση» του κ. Παπανικολάου. Το γεγονός, πάντως, ότι οι εξηγήσεις που δίνει δεν πείθουν ακόμη και δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, όπως φάνηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, θα πρέπει ίσως να προβληματίσει τόσο τον ίδιο, όσο και τον δήμαρχο, Τάσο Μαυρίδη, ο οποίος κάθε φορά που ο αντιδήμαρχός του δέχεται τα «πυρά» της μειοψηφίας σπεύδει να τον καλύψει πλήρως. Και τούτο γιατί η διά των λόγων στήριξη ελάχιστη αξία έχει, εάν οι πράξεις και η πραγματικότητα επιμένουν να σε διαψεύδουν…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet