Το αργυρό που αποδεικνύεται… χρυσό για τον Γιώργο Θωμάκο
Πρόσωπα

Το αργυρό που αποδεικνύεται… χρυσό για τον Γιώργο Θωμάκο

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, έχει κάθε λόγο να χαίρεται με τη συγκομιδή του Δήμου του στα πρόσφατα Best City Awards («Σάρωσε» τα βραβεία η Κηφισιά στα Best City Awards 2016). Τα τρία χρυσά («Κινητικότητα & Μεταφορές», «Κτήρια» και «Ανακύκλωση & Επαναχρησιμοποίηση»), το ένα αργυρό («ΤΠΕ & Διακυβέρνηση») και η τιμητική διάκριση («Επιχειρηματικότητα) αναμφίβολα αποτελούν μεγάλο «γαλόνι» για τη διοίκησή του.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς παραλαμβάνει το βραβείο για τις Συνοικιακές Συνελεύσεις.
Ο δήμαρχος Κηφισιάς παραλαμβάνει το βραβείο για τις Συνοικιακές Συνελεύσεις.

Ωστόσο, έχουμε την αίσθηση ότι απ’ όλα τα βραβεία, αυτό που πρέπει να τον ευχαρίστησε περισσότερο ήταν το αργυρό, μιας και αφορούσε σε ένα εγχείρημα στο οποίο είχε επενδύσει (κι εξακολουθεί να επενδύει) ο ίδιος πολλά. Ο λόγος για τον πρωτοποριακό θεσμό των Συνοικιακών Συνελεύσεων που, μήνα με τον μήνα, δείχνει να καθιερώνεται όλο και περισσότερο στις συνειδήσεις των δημοτών-πολιτών σε Κηφισιά, Ν. Ερυθραία και Εκάλη, αποτελώντας σημαντική παρακαταθήκη και για τις επόμενες δημοτικές διοικήσεις.

Μάλιστα, εάν συνοδευτεί και με αντίστοιχη επιτυχία στο ζήτημα του συμμετοχικού προϋπολογισμού, που επίσης προωθεί η δημοτική Αρχή της πόλης, τότε θα μπορούμε να μιλάμε όντως για εισαγωγή νέων και πολλά υποσχόμενων προτύπων στον τομέα της τοπικής διακυβέρνησης, τα οποία ελπίζουμε να υιοθετηθούν και από άλλους Δήμους της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, οι Συνοικιακές Συνελεύσεις ήταν μια προεκλογική δέσμευση-υπόσχεση του κ. Γ. Θωμάκου, που άρχισε να υλοποιείται από την πρώτη στιγμή που η νέα διοίκηση ανέλαβε τα ηνία του Δήμου Κηφισιάς, κι αυτό δεν είναι σύνηθες, ούτε σε τοπικό, ούτε σε κεντρικό επίπεδο…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet