6 δήμαρχοι του Βόρειου Τομέα “καταθέτουν” τους στόχους τους για το 2016
Πρόσωπα & Πράγματα

6 δήμαρχοι του Βόρειου Τομέα “καταθέτουν” τους στόχους τους για το 2016

Τους στόχους στους οποίους θα ρίξουν το βάρος τους κατά το 2016 καταθέτουν στο ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ οι δήμαρχοι του Βόρειου Τομέα, Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος.

Υπό το βάρος της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, είναι φυσικό σε όλα τα σχετικά μηνύματα να προέχει η ενίσχυση των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών.

Εύχομαστε να ευοδωθούν οι στόχοι των δημοτικών Αρχών, οπότε στο τέλος του 2016 ο απολογισμός να είναι θετικός υπέρ των τοπικών κοινωνιών, αλλά και γενικότερα της χώρας.

Γιώργος Πατούλης – Δήμαρχος Αμαρουσίου
«Ακόμη ένας δύσκολος χρόνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση»
Γιώργος Πατούλης - Δήμαρχος Αμαρουσίου
Γιώργος Πατούλης – Δήμαρχος Αμαρουσίου

Ένας ακόμα δύσκολος χρόνος βαίνει προς το τέλος του και βρίσκει την πατρίδα μας αντιμέτωπη με μία συνεχιζόμενη κρίση που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Ούτε ο νέος χρόνος θα είναι εύκολος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερα κιόλας που θα κληθούμε να σηκώσουμε ακόμη μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειας για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, να διαχειριστούμε κρίσιμα εθνικά ζητήματα, όπως το προσφυγικό – μεταναστευτικό κι όλα αυτά, έχοντας στη διάθεσή μας σημαντικά λιγότερους οικονομικά πόρους και λιγότερο ανθρώπινο δυναμικό.

Αποτελεί, λοιπόν, προτεραιότητα για όλους μας να διαφυλάξουμε το κύρος της Αυτοδιοίκησης και να αναδείξουμε την αξία του θεσμού.

Στο Μαρούσι, έχοντας ψηλά στις προτεραιότητές μας τους πολίτες και τη στήριξη των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, όπως έχουμε πράξει και κατά τα προηγούμενα χρόνια, και κατά το 2016 θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε χείρα βοηθείας σε όποιον έχει την ανάγκη μας.

Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουμε καθημερινά σε χιλιάδες πολίτες, όπως και να στηρίξουμε τις κοινωνικές μας δομές που σήμερα υποστηρίζουν εκατοντάδες συνανθρώπους μας, να αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό μας, να προχωρήσουμε τα έργα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη, αλλά και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του προαστίου μας.

Γιώργος Θωμάκος – Δήμαρχος Κηφισιάς
«Στην κορυφή των προτεραιοτήτων ο Σεβασμός στον Πολίτη»
Γιώργος Θωμάκος - Δήμαρχος Κηφισιάς
Γιώργος Θωμάκος – Δήμαρχος Κηφισιάς

Στους στόχους της νέας χρονιάς είναι η υλοποίηση των έργων του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού, αλλά και η συνέχιση των δημοκρατικών θεσμών που εδραιώσαμε στον Δήμο μας, όπως Συνοικιακές Συνελεύσεις, Θεματικές Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και Διαβουλεύσεις για σημαντικά θέματα.

Κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς δρομολογείται επίσης η δημιουργία των Συνοικιακών Συμβουλίων.

Ο Σεβασμός στον Πολίτη συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Το 2016 η Διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς επιδιώκει να αποδείξει στους πολίτες ότι ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λειτουργεί ως συμπαραστάτης τους και διαχειρίζεται αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους.

Σκοπεύουμε τη νέα χρονιά να υλοποιήσουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα και να προωθήσουμε τις μελέτες για το Κλειστό Κολυμβητήριο στην Κάτω Κηφισιά, αλλά και για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας. Για το δεύτερο θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά, για να ξεκινήσουν και οι εργασίες επισκευής και επέκτασης του σχολικού συγκροτήματος.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αναβάθμιση της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού των τριών πόλεων μας. Κινούμαστε συστηματικά προς την κατεύθυνση της σύνδεσης του τουρισμού με τον πολιτισμό μας, με σκοπό να καταστήσουμε τον Δήμο μας, τουριστικό προορισμό ομάδων εξειδικευμένων ενδιαφερόντων, που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Παράλληλα, ο Δήμος μας διεκδικεί ευρωπαϊκά προγράμματα μέσω των οποίων θα χρησιμοποιήσει σύγχρονες λειτουργικές τεχνολογικές εφαρμογές, παραδείγματος χάριν το πρόγραμμα αντιμετώπισης καθημερινών προβλημάτων. Δημιουργείται ένα νέο portal με αναβαθμισμένες ηλεκτρονικές δυνατότητες που προσφέρονται για τους πολίτες.

Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να επιτευχθούν τόσο οι προσωπικοί σας στόχοι, όσο και οι στόχοι της χώρας μας.

Χρόνια Πολλά με Υγεία, Αισιοδοξία και Αλληλεγγύη.

Καλά Χριστούγεννα και Καλή –Δημιουργική χρονιά το 2016.

Τάσος Μαυρίδης – Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης
«Επιδιώκουμε να μετατραπούμε σε πρότυπο ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού Δήμου»
Τάσος Μαυρίδης - Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης
Τάσος Μαυρίδης – Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Μετά την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, η οποία τελικά, εγκρίθηκε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ), η δημοτική Αρχή θέτει νέους στόχους για το έτος που έρχεται.

Με θέληση για νέα έργα και πολύ δουλειά, ο στόχος μας είναι ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης να αποτελεί πρότυπο ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού Δήμου.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το έργο στο Ο.Τ.9, που θα παραδοθεί στους δημότες το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας, με προστιθέμενη αξία υπέρ των δημοτών, αλλά και του ίδιου του Δήμου, όπου διαμορφώνονται χώροι πρασίνου, αναψυχής, αθλητικών εγκαταστάσεων, εμπορικών καταστημάτων αλλά και υπόγειας στάθμευσης.

Πρόκειται για το κεντρικότερο ακίνητο στη Λυκόβρυση, έκτασης 7 στρεμμάτων, το οποίο θα αποτελέσει την «καρδιά» του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ουσιαστικά ένα όραμα πολλών ετών το οποίο θα κορυφωθεί σύντομα με την υλοποίησή του.

Εντός του νέου έτους πρόκειται ακόμα να ολοκληρωθούν η ανακατασκευή και ανάπλαση αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και η δημοπράτηση έργων κατασκευής σχολικών κτηρίων.

Σημαντικά και ουσιαστικά έργα που θα δώσουν νέα πνοή στην τοπική ανάπτυξη.

Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης – Δήμαρχος Πεντέλης
«Να σταθούμε όρθιοι και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες»
Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης - Δήμαρχος Πεντέλης
Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης – Δήμαρχος Πεντέλης

Διανύοντας αυτή την πρωτοφανή οικονομική και ηθική κρίση και ενώ έχουν απαξιωθεί πρόσωπα και θεσμοί, εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για τα αυτονόητα, στηριζόμενοι στις αρχές και τις αξίες της διοίκησής μας.

Με επαγγελματισμό, διαφάνεια, προγραμματισμό, δικαιοσύνη, εργατικότητα, πειθαρχία, συλλογικότητα, παράδειγμα, νοικοκύρεμα, ευθύνη, σεβασμό προς όφελος των συμπολιτών μας που υπηρετούμε.

Με γνώμονα τον Άνθρωπο ας πορευτούμε όχι μόνο αυτές τις  Άγιες Μέρες, αλλά ας γίνει στόχος ζωής της νέας χρονιάς που είναι προ των πυλών.

Ενωμένοι, με υπομονή και επιμονή, με συντονισμένες προσπάθειες και αλληλεγγύη, μπορούμε να σταθούμε όρθιοι για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, να αναβαθμίσουμε τις συνθήκες ζωής μας, έτσι ώστε να πετύχουμε την επανεκκίνηση του τόπου μας.

Εύχομαι ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα και το 2016 να μας φέρει υγεία, ευτυχία, ευημερία και πρόοδο.

Σίμος Ρούσσος – Δήμαρχος Χαλανδρίου
«Ρίχνουμε βάρος στις επίλυση στρατηγικών και χρόνιων προβλημάτων στην πόλη»
Σίμος Ρούσσος - Δήμαρχος Χαλανδρίου
Σίμος Ρούσσος – Δήμαρχος Χαλανδρίου

Στην αυγή μιας νέας χρονιάς, που ελπίζουμε να αποδειχθεί καλύτερη από την προηγούμενη, ο Δήμος Χαλανδρίου θα κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλλει στην ενίσχυση των πιο αδύναμων από τους συμπολίτες μας.

Ταυτόχρονα, τη νέα χρονιά συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την επίλυση στρατηγικών και χρόνιων, προβλημάτων της πόλης, όπως η στέγαση των υπηρεσιών καθαριότητας, η εξεύρεση μόνιμης λύσης στο θέμα του δημαρχείου και του πολιτιστικού κέντρου, η ένταξη της εκτός σχεδίου περιοχής και η αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων υποδομής, όπως είναι τα αντιπλημμυρικά έργα και η προστασία και η ανάδειξη της Ρεματιάς.

Με τη βεβαιότητα ότι η αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων της πόλης είναι τμήμα της προσπάθειας για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τα παιδιά μας, εύχομαι σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά.

Γιάννης Σταθόπουλος – Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
4+1 στόχοι για τη νέα χρονιά
Γιάννης Σταθόπουλος - Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Γιάννης Σταθόπουλος – Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Το 2016 είναι χρονιά στην οποία ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, παρά την κρίση και τα μνημόνια, θα κινηθεί στις εξής κατευθύνσεις:

1. Στη δημοπράτηση και έναρξη κατασκευής μεγάλων έργων για την πόλη μας, με χρήματα από ιδίους πόρους της Περιφέρειας, αλλά και από δικούς μας πόρους. Στα έργα αυτά εντάσσονται: Νέος βρεφονηπιακός σταθμός, εκτεταμένη κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων, απόκτηση γης και δημιουργία πράσινου σημείου ανακύκλωσης, μελέτη για Κολυμβητήριο στη Νέα Ζωή και δημιουργία σκεπαστού προπονητηρίου. Ταυτόχρονα θα δημοπρατηθούν εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις οδών και αναπλάσεις πεζοδρομίων και θα προχωρήσουν όλες οι μελέτες για το Κοιμητήριο.

2. Υποστήριξη και αναπλάσεις σε όλα τα σχολεία της Αγίας Παρασκευής.

3. Σταθερή επέκταση των κοινωνικών δομών, δηλ. του Κοινωνικού Μαγειρείου, Παντοπωλείου και Φαρμακείου, όπως και δημιουργία Τράπεζας Χρόνου. Στηρίζουμε επίμονα και υπεύθυνα κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από την κρίση.

4. Σταθερή αφοσίωση στη βελτίωση της καθημερινότητας της πόλης με ηλεκτροφωτισμούς οδών, έλεγχο παράνομης στάθμευσης, καθαριότητα πλατειών και οδών κ.ά.

Τέλος, σε συνεργασία με τους Συλλόγους και τους φορείς της Αγίας Παρασκευής, θα επιμείνουμε στις πολιτιστικές δραστηριότητες και θα δυναμώσουμε τη συλλογική δράση, την αλληλεγγύη και την ελπίδα.

Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, με υγεία, αισιοδοξία, δύναμη και αλληλεγγύη.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet